Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Barbençon

Meteen energie vergelijken in Barbençon? Via www.energiehunter.be vergelijk je moeiteloos alle interessante energiebedrijven. Voorbeelden zijn OCTA+ en Poweo. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Barbençon de laagste prijs biedt. Bovendien check je op onze website waardevolle informatie over topics als bijv. stroomtarieven en vaste en variabele tarieven. Tevens komen we met bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Beaumont
Netbeheerder Elektra:Aiesh
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,365
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders eenvoudig vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar tot wel € 320,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Barbençon?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers in Barbençon. Dat loopt uiteen van Eneco tot Comfort Energy, de keuze is enorm. Hedendaags kan je kiezen uit om en nabij 20 bedrijven. Deze bedrijven lopen allemaal via het gas- en stroom netwerk van Aiesh. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke energie-aanbieders er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Barbençon is die past bij jouw verbruik? Geef hieronderje persoonlijke gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Echter, bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als een stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Via de energiehunter check je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Barbençon, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door filters in de Energiehunter ontdek jij gemakkelijk een product dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Barbençon

 • Engie: Ook modelcontracten
 • OCTA+: Inzicht in energiegebruik
 • Lampiris: Eigen account
 • MEGA: Online facturen bekijken
 • Essent: Online energiesimulator
 • Eneco: Eigen account
 • Luminus: Prettige klantendienst
 • Elegant: Online energiesimulator
 • Watz: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Wase Wind: Online account
 • Comfort Energy: Duidelijke website
 • Poweo: Online energiesimulator

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen juli 2024)

De producten van leveranciers en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er veel beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Barbençon heet Aiesh. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Beaumont valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Niet Beschikbaar. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Informatie over Barbençon

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Beaumont
 • CV ketel: Vaillant
 • Groene energie: 31,20%
 • Centrale postcode: 6500
 • Gem. mazout: 1790 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Aiesh
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,365
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-barbencon

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Situatieschets

  Begin met de standaard informatie. Dat betreft omvang van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Barbençon ligt dit gemiddeld op 1435 m3 en nog eens 3410 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. De data die je invult bepalen het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Rondom prijsafspraken kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Dikwijls is het gunstiger om eens per jaar een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Bij elk pakket bekijk je details over soort energie, soort contract, de prijzen van gas en elektra in Barbençon, en nieuwe klanten korting. Kies de leverancier die in lijn is met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie leverancier gespot? Klik op ‘Bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de aanbieder. Zoals www.lampiris.be of natuurlijk www.eni.com. De door jou gekozen aanbieder zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Barbençon


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €320 opleveren. Maar, kan ik nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.be tref jij 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Tip 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Bezuinigtip 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Praktisch advies 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Praktische tip 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Praktisch advies 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om de overstap te regelen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts vinden: regel jaarlijks het overstappen in Barbençon. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde overstappen van leverancier, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een meerjarige contract of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelovereenkomsten. Meestal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiewereld is de stelregel: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Barbençon. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daartegenover, bij 1 jarige contracten krijg je jaarlijks een concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken faciliteert je nieuwe energieleverancier het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en kies de beste aanbieder. Zoals Luminus, Lampiris en Watz. Bij de volgende stap selecteer je het moment waarop het contract ingaat. Jouw gekozen gas en stroom aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Middels onze website vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.poweo.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Via voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Barbençon vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Barbençon en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Barbençon

Veel aanbieders ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Barbençon. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen verschilt nogal. Niet ieder groene stroom contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan de selectie “100% groene stroom uit BE”. Jij kan dan erkende groene energieleveranciers in Barbençon vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Beaumont kennen we nogal wat stappen binnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6500. In deze plaats kan je vaak zeer betaalbaar participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler plaatsen
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Lees de Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bezoek ook Essent prijzen juli 2024.