Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Rance

Op je gemak energie vergelijken in Rance? Door gebruik te maken van de Energiehunter vergelijk je snel en simpel alle interessante leveranciers als o.a. OCTA+ & Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Rance de laagste prijs hanteert. Voorts bekijk je op onze website belangrijke informatie over thema’s als verbruik in de regio en vaste en variabele tarieven. Daarnaast bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Sivry-Rance
Netbeheerder Elektra:Aiesh
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,362
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende leveranciersvergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 490,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Rance?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers voorhanden in Rance. Dit loopt van Eneco tot en met Watz, je ziet door de bomen het bos niet meer. In juni 2024 is het aanbod ongeveer 20 organisaties. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Aiesh. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke energie-aanbieders actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rance is voor jouw situatie? Voer moeiteloos jouw eigen gegevens in, vind de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Echter, gas en stroom bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Door middel van onze tarievencheck vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Rance, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van keuzes in de Energiehunter detecteer je eenvoudig een abonnement dat naadloos aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Rance

 • Engie: Online prijs berekenen
 • OCTA+: Online grip op je kosten
 • Lampiris: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • MEGA: Ook modelcontracten
 • Essent: Transparant en eerlijk
 • Eneco: Grip op verbruik en de kosten
 • Luminus: Altijd bereikbaar
 • Elegant: Geen administratieve rompslomp
 • Watz: Prima klantendienst
 • Wase Wind: Denkt met jou mee over besparen
 • Comfort Energy: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Poweo: Meerdere contracten

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen juni 2024)

De voorwaarden van maatschappijen en de kosten wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei beheerders van het net werkzaam zijn. Elke netbeheerder verwerkt weer aparte prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Rance heet Aiesh. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Sivry-Rance wordt transport van het aardgas beheerd door Niet Beschikbaar. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Stats & Facts Rance

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Sivry-Rance
 • CV Merk: Elco
 • Groene energie: 30,90%
 • Postcodegebied: 6470
 • Verbruik Mazout: 1760 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Aiesh
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,362
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh
energie-vergelijken-rance

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met je woning en gezinssituatie. Dat betreft omvang van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Rance is dat gemiddeld 1420 m3 en nog eens 3395 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van looptijd kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of modelcontracten. Door de bank genomen loont het om eens per jaar een nieuw contract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Je ziet nu een lijst met alle grote energieleveranciers. Van elk pakket zoek jij informatie over oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Rance, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de maatschappij die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geschikte kortingsactie gespot? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van het bedrijf. O.a. www.engie.be + www.comfortenergy.be. Jouw nieuwe aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Rance


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan tot wel €305 voordeel geven. Echter, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Onderstaand check je vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktische tip 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Advies 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Advies 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Bespaartip 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Bespaaradvies 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze klantenservice specialisten raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Rance. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, doe dit wel op het juiste moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, wisselen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelovereenkomsten. In algemene zin kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En tevens ontvang je ook wel een nieuwe klanten korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld is het principe: langlopende contracten zijn prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Rance. Bij een contract met een langere looptijd zijn de tarieven wel iets lager. Echter, bij 1 jarige contracten krijg je ieder jaar een hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, in de regel regelt de aankomende leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies een beschikbare partij. Onder andere Eneco, Lampiris of Poweo. Daarnaast neem je een besluit over de datum waarop het contract van start gaat. Je betreffende gas en stroom organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Via de energievergelijker bekijk je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.luminus.be, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Rance vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Rance en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Rance

Veel maatschappijen bieden ondertussen groene stroom in Rance. Op dit front zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer wisselend. Niet elk groene energie label heeft ook echt een groene oorsprong. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Kies dan een filter voor “Groen uit NL”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Rance vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de gemeente Sivry-Rance zien we vele projectenmet een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6470. Als inwoner van deze plaats kan je soms financieel aantrekkelijk meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet Henegouwen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Poweo prijzen.