Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Montbliart

Meteen energie vergelijken in Montbliart? Aan de hand van de Energiehunter vergelijk je snel en simpel alle verkrijgbare energiebedrijven als Engie en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Montbliart de beste deal heeft! Daarnaast tref je op onze website belangrijke informatie over zaken zoals wat een geschikt overstapmoment is en salderen. Bovendien geven we 5 handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Sivry-Rance
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,361
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 345,00.

Moeiteloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Montbliart?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers actief in de regio Montbliart. Van Poweo tot bijvoorbeeld Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 40 leveranciers. Deze bedrijven gebruiken allen het net van Ideg. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Achterhalen welke gas & stroom organisaties actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Montbliart is? Vul vlug de eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Zie ook onze 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, gas & stroom maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens een gasstoring, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep zoekt elke Belg een goede én goedkope maatschappij. En dat snappen wij best! Middels onze tarievencheck check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Montbliart, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Middels keuzes in de prijzenvergelijker detecteer je probleemloos een contract dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Montbliart

 • Engie: Alles beheren via de klantzone
 • OCTA+: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Lampiris: Ook met zonnepanelen
 • MEGA: Met praktische energie-bespaartips
 • Essent: Online inzicht in verbruik
 • Eneco: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Luminus: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Elegant: Online facturen bekijken
 • Watz: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Wase Wind: Exclusieve aanbiedingen
 • Comfort Energy: Goede klantenservice
 • Poweo: Inzicht in energiegebruik

Wat zijn de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van bedrijven en de onkosten variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere beheerder van het net hanteert weer andere onkosten voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Montbliart is Ideg. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Sivry-Rance wordt transport van het aardgas beheerd door Niet Beschikbaar. Bij problemen in het netwerk lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Montbliart

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Sivry-Rance
 • CV ketel: De Dietrich
 • Aandeel duurzaam: 30,80%
 • Hoofdpostcode: 6470
 • Verbruik Mazout: 1750 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,361
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-montbliart

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Dit zijn gezinssamenstelling, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Montbliart ligt dit gemiddeld op 1415 m3 plus 3390 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Voer het aantal kilowattuur in dat je opwekt. Dit alles dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer type energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Wat betreft looptijd kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. In de regel is het slim om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat daarna komt is een lijst met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Bij elk pakket lees jij voorwaarden als soort stroom/gas, contractsduur, de prijzen van gas en elektra in Montbliart, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de partij die in lijn is met jouw budget.

 5. Ga overstappen via internet

  Een mooie leverancier gespot? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de maatschappij. Bijv. www.engie.be en ook www.antargaz.be. De nieuwe aanbieder regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Montbliart


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €330 opleveren. Evenwel, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Onderstaand bekijk jij 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Tip 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Advies 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Advies 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Bezuinigadvies 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Praktisch advies 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Montbliart. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen switchen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een contract voor meerdere jaren of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens de contracttermijn. Doorgaans wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En als je geluk hebt beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten geldt: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Montbliart. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je elk jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel verzorgt de nieuwe energie-organisatie dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor een nieuwe maatschappij. Denk aan OCTA+, Lampiris en ook ZENO. Vervolgens neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. Je aanstaande aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Geholpen door deze website vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.eneco.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Montbliart vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Montbliart en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Montbliart

De meeste aanbieders leveren momenteel groene stroom in Montbliart. Op dit front zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt varieert per leverancier. Niet ieder “groene energie” contract draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Neem dan zeker weten “Groene energie uit NL”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Montbliart vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Sivry-Rance kennen we diverse plannen volledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6470. Als inwoner van deze plaats kan je steeds vaker met financiële bonussen participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Henegouwen volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Elegant prijzen.