Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bourlers

Gemakkelijk energie vergelijken in Bourlers? Dankzij de energievergelijker ontdek je overzichtelijk alle beschikbare maatschappijen als o.a. Eneco & Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Bourlers de scherpste prijs kan bieden. Bovendien vergaar je op deze website belangrijke informatie over zaken als energiebelastingen en verschillende contractsoorten. Bovendien komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Chimay
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,456
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvenonder elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 415,00.

Moeiteloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Bourlers?

Er zijn meer en meer energieleveranciers beschikbaar in Bourlers. Dit varieert van Engie tot aan Watz, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. In juli 2024 heb je de keuze uit zo’n 20 leveranciers. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk het gas- en elektra netwerk van Ideg. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Weten welke gas & stroom organisaties mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bourlers is voor jouw situatie? Vul direct jouw eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel het overstappen direct. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Maar, gas & stroom organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Is er een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Door gebruik te maken van de energievergelijker achterhaal je snel de goedkoopste energieleverancier van Bourlers, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Geholpen door jouw input in de vergelijkingstool detecteer jij simpel en snel een energiecontract dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Bourlers

 • Engie: Alles beheren via de klantzone
 • OCTA+: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Lampiris: Verstand van zaken!
 • MEGA: Online grip op je kosten
 • Essent: Blog met handige bespaartips
 • Eneco: Meerdere contracten
 • Luminus: Altijd bereikbaar
 • Elegant: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Watz: Prima klantendienst
 • Wase Wind: Samen investeren in windenergieprojecten in eigen streek
 • Comfort Energy: Met praktische energie-bespaartips
 • Poweo: Geen afsluiting

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten organisaties en de prijzen zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er allerlei netbeheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt zijn eigen tarieven voor transport. De actuele netbeheerder (elektra) in Bourlers betreft Ideg. De kosten van het netbeheerder zijn per regio weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Chimay valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Bourlers

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Chimay
 • Populaire CV: Watts
 • Aandeel duurzaam: 30,30%
 • Postcode: 6464
 • Mazout: 1700 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,456
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-bourlers

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste je contactgegevens. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In en rondom Bourlers is dat gemiddeld 1595 m3 en 3365 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Wat betreft prijsafspraken kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. Door de bank genomen is het voordeliger om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Er volgt nu een tabel met alle interessante leveranciers en contracten. Bij ieder abonnement zie jij data m.b.t. herkomst energie, abonnementstermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Bourlers, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de partij die rijmt met jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een passende leverancier tegengekomen? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van het bedrijf. O.a. www.lampiris.be of natuurlijk www.poweo.be. Jouw toekomstige energie-aanbieder regelt alles voor jou. Altijd zekerheid van gas en stroom in Bourlers


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €350 rendement bieden. Echter, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Onderstaand tref jij 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktische tip 1: wassen op 30 graden
 • Bezuinigadvies 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Praktisch advies 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Praktisch advies 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Tip 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? De energiehunters vinden: maak een sport van het overstappen in Bourlers. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Echter, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, overstappen van leverancier, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens halfjaarlijkse indexaties. Vaak vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En daarnaast krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Bourlers. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Toch, bij 1 jarige contracten krijg jij ieder jaar een concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken verzorgt jouw gekozen gas en stroom maatschappij de opzegging van de actuele contracten middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en selecteer de beste of voordeligste energieaanbieder. Onder andere Eneco, Essent + Comfort Energy. Ook selecteer je de datum waarop het contract van start gaat. De betreffende energie-aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Via www.energiehunter.be vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.luminus.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door lage kosten en scherpe welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Bourlers vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Bourlers en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Bourlers

Veel leveranciers faciliteren inmiddels groene stroom in Bourlers. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer wisselend. Niet ieder “groene energie” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat maatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Bourlers vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Chimay zien we meerdere acties volledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 6464. In de regio kan je soms financieel aantrekkelijk meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de 5 handige bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Check ook Luminus prijzen.