Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vaulx-Lez-Chimay

Direct energie vergelijken in Vaulx-Lez-Chimay? Middels www.energiehunter.be achterhaal je gemakkelijk alle bekende maatschappijen als Eneco & Poweo. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Vaulx-Lez-Chimay de scherpste prijs kan bieden. Verder lees je op deze pagina praktische info over onderwerpen als gastarieven en vaste en variabele tarieven. Voorts vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Chimay
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,453
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende bedrijven naast elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 455,00.

Snel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Vaulx-Lez-Chimay?

Er zijn steeds meer energieleveranciers in Vaulx-Lez-Chimay. Van Lampirus tot aan Comfort Energy, er zijn meer leveranciers dan ooit. Tegenwoordig moet je een keuze maken uit ruim 35 energie aanbieders. Deze aanbieders werken uitsluitend met het netwerk van Ieh. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario bieden wij de energiesimulator. Achterhalen welke gas en stroom maatschappijen mogelijk zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vaulx-Lez-Chimay is in juni 2024? Voer hieronderde benodigde gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, gas & stroom aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Middels de energietarievenvergelijker check je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Vaulx-Lez-Chimay, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Middels keuzes in onze vergelijker ontdekken jullie probleemloos een abonnement dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Vaulx-Lez-Chimay

 • Engie: Inzicht in energiegebruik
 • OCTA+: Verstand van zaken!
 • Lampiris: Producten en diensten voor een beter energiebeheer
 • MEGA: Een passend contract voor elk huishouden
 • Essent: Ook modelcontracten
 • Eneco: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Luminus: Eerlijk en transparant
 • Elegant: Ook modelcontracten
 • Watz: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Wase Wind: Samen Wase Wind Oogsten
 • Comfort Energy: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Poweo: Online grip op je kosten

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juni 2024)

De aansluitingen van gas en stroom bedrijven en de energietarieven zijn anders per regio. Dit komt doordat er verscheidene netbeheerders verbonden zijn. Iedere beheerder van het net verwerkt weer aparte prijzen voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Vaulx-Lez-Chimay is Ieh. De tarieven voor zo’n netbeheerder verschillen per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Chimay is de huidige netbeheerder van het aardgas Igh. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Vaulx-Lez-Chimay

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Chimay
 • Populair merk: Pentec
 • Aandeel groen: 30,00%
 • Postcode: 6462
 • Mazout consumptie: 1670 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,453
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-vaulx-lez-chimay

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van de basisinfo. Dit zijn het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Vaulx-Lez-Chimay ligt dit gemiddeld op 1580 m3 en nog eens 3350 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Ten aanzien van prijsafspraken kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. Normaliter kan het uit om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je ziet nu een opsomming met alle populaire aanbieders van energie. Bij alle abonnementen zie je gegevens als soort energie, looptijd abonnement, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Vaulx-Lez-Chimay, en de welkomstkorting. Kies de aanbieder die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Ga overstappen via internet

  Een interessante aanbieding tegengekomen? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de webpagina van het bedrijf. Dit kan zijn www.octaplus.be + www.eni.com. De nieuwe aanbieder zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Vaulx-Lez-Chimay


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan soms wel €370 winst geven. Daartegenover, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters bieden wij 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Bespaaradvies 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Bezuinigtip 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Praktische tip 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Praktische tip 5: Benut de pompschakelaar

Advies bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Vaulx-Lez-Chimay. Dan maak je gebruik van lagere tarieven. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen switchen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens halfjaarlijkse indexaties. Meestal vinden deze wijzigingen plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En daarnaast wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten hanteren we: meerjarige contracten zijn op lange termijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Vaulx-Lez-Chimay. Ga je voor een meerjarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elke 12 maanden een aantrekkelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans verwerkt de aanstaande gas en stroom maatschappij het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en neem de goedkoopste energieaanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE en ook ZENO. Tevens bespreek je de ingangsdatum (start levering). Jouw nieuwe aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door www.energiehunter.be tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.energypeople.be, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Dankzij goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Vaulx-Lez-Chimay vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Vaulx-Lez-Chimay en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Vaulx-Lez-Chimay

Veel organisaties bieden onderhand groene stroom in Vaulx-Lez-Chimay. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom is zeer divers. Niet elk groene energie label komt 100% groen tot stand. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval de selectie “100% groene stroom uit BE”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Vaulx-Lez-Chimay vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Chimay bestaan er tegenwoordig allerlei opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 6462. In deze woonplaats kan je vaak met financiële bonussen deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook stimuleert de gemeente ons om het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Essent prijzen.