Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Chimay

Snel online energie vergelijken in Chimay? Aan de hand van deze website tref je overzichtelijk alle erkende energieleveranciers. Voorbeelden zijn OCTA+ en Poweo. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Chimay de scherpste prijs kan bieden. Bovendien bekijk je op energiehunter.be nuttige info info over zaken als het ideale overstapmoment en zakelijke energie. Tevens komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Chimay
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,365
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote maatschappijenin een overzicht
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Besparing loopt op tot € 265,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Chimay?

Wij zien erg veel energieleveranciers actief in Chimay. Van Antargaz tot bijvoorbeeld OCTA+, de keuze is enorm. Momenteel tellen we ruim 25 providers. Deze bedrijven lopen allemaal via de infrastructuur van Ieh. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke bedrijven je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Chimay is op dit moment? Geef hieronderde benodigde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, energie-organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als een gasstoring, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is logisch natuurlijk. Via onze energie bekijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Chimay, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van keuzes in de prijzenvergelijker detecteer jij simpel en snel een energieproduct dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Chimay

 • Engie: Online prijs berekenen
 • OCTA+: Waar loyale klanten worden beloond
 • Lampiris: Eenvoudig verbruik inzien
 • MEGA: Snelle inschrijving, in minder dan 5 minuten
 • Essent: Waar loyale klanten worden beloond
 • Eneco: Meerdere contracten
 • Luminus: Alles beheren via de klantzone
 • Elegant: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Watz: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Wase Wind: Blog met handige bespaartips
 • Comfort Energy: Eenvoudig verbruik inzien
 • Poweo: Gemakkelijke verhuisservice

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten gas en stroom maatschappijen en de kosten zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er veel beheerders van het net verbonden zijn. Iedere beheerder van het net gebruikt zijn eigen tarieven voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Chimay heet Ieh. De prijzen voor het beheer van het netwerk wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Chimay is de netbeheerder van het gas Igh. Bij problemen met het gas zullen zij dit afhandelen.

Kerngegevens Chimay

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Chimay
 • Populaire CV: Watts
 • Aandeel duurzaam: 0,317%
 • Hoofdpostcode: 6460
 • Verbruik stookolie: 2060 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,365
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-chimay

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Je begint altijd met de standaard informatie. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Chimay bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1550 m3 + 3350 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. De data die je invult werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot looptijd kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Door de bank genomen kan het uit om ieder jaar een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle erkende energie aanbieders. Bij ieder contract check jij info m.b.t. soort stroom/gas, contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Chimay, en de eventuele korting. Selecteer de maatschappij die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een mooie leverancier gecheckt? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de aanvraag-pagina van de energiemaatschappij. Zoals www.essent.be en ook www.aspiravi.be. Jouw toekomstige energieleverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Chimay


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €310 besparen. Evenwel, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Onderstaand vind je 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Tip 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Tip 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bespaaradvies 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Bespaartip 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Bespaartip 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer mag je overstappen van energie? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Chimay. In dat geval bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? Je kunt altijd, wisselen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelovereenkomsten. Veelal worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En vaak krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt is de stelregel: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Chimay. Bij een contract met een langere looptijd betaal je per kWh en M3 iets minder. Maar, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij ieder jaar een dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken regelt de aanstaande energie-organisatie de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de beste of voordeligste energiemaatschappij. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE of natuurlijk ZENO. Bij de volgende stap neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. De toekomstige maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van energiehunter.be bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.octaplus.be, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels goedkope prijzen en goede welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Met dat prijsbeleid zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Chimay vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Chimay en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Chimay

Het gros van de maatschappijen bieden op dit moment groene stroom in Chimay. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen verschilt nogal. Niet elk “groene stroom” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat bedrijven 100% transparant zijn? Ga dan voor een filter voor “Groene stroom uit België”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Chimay vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Chimay zien we diverse projectenrondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6460. Als inwoner van deze plaats kan je steeds vaker tegen een aantrekkelijke prijs meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Henegouwen energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen op het dak
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Poweo abonnement.


Alle plaatsen in deze gemeente