Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Aiseau-Presles

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Aiseau-Presles? Dankzij www.energiehunter.be vergelijk je probleemloos alle bekende leveranciers als bijv. Engie en Aspiravi. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Aiseau-Presles prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast vergaar je via onze vergelijker bruikbare info over thema’s als energiebesparing in huis en verschillende contracttypes. Daarbij geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Aiseau-Presles
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,362
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Bespaar tot wel € 300,00.

Moeiteloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Aiseau-Presles?

Er zijn meer en meer energieleveranciers actief in de regio Aiseau-Presles. Dat gaat van Lampirus tot aanbieders zoals Watz, de keuze is enorm. Op dit ogenblik zijn het zo’n 25 energie aanbieders. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het netwerk van Ieh. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke maatschappijen er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Aiseau-Presles is? Vul moeiteloos jouw eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, energie-organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij een gasstoring, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Anders gezegd: kijk ook naar service. Het is heel simpel, uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Dankzij onze handige vergelijker ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van Aiseau-Presles, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! D.m.v filteren in de vergelijkingstool zoeken jullie simpel en snel een energieovereenkomst dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Aiseau-Presles

 • Engie: Een passend contract voor elk huishouden
 • OCTA+: Reken jouw energiekoste online uit
 • Lampiris: Ook modelcontracten
 • MEGA: Altijd inzicht in het verbruik
 • Essent: Eigen account
 • Eneco: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Luminus: Gemakkelijke verhuisservice
 • Elegant: Denkt met jou mee over besparen
 • Watz: Reken jouw energiekoste online uit
 • Wase Wind: Ook met zonnepanelen
 • Comfort Energy: Ook met zonnepanelen
 • Poweo: Transparantie en zekerheid met Poweo Fix

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van gas & stroom maatschappijen en de tarieven zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er allerlei beheerders werkzaam zijn. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Aiseau-Presles heet Ieh. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Aiseau-Presles is de aardgas netbeheerder Igh. Bij problemen in het netwerk zullen zij dat oplossen.

Cijfers en feiten Aiseau-Presles

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Aiseau-Presles
 • Populair merk: Pentec
 • Aandeel duurzaam: 0,314%
 • Postcode: 6250
 • Aantal mazout liters: 2030 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,362
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-aiseau-presles

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Aiseau-Presles is dat gemiddeld 1535 m3 plus 3335 kWh. Bezit je een gasloze woning. Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. Al deze zaken hebben invloed op de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Is dit voor jou om het even? Laat dit dan open. Inzake prijs zekerheden zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. Dikwijls is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat volgt is een opsomming met alle erkende aanbieders van energie. Bij elk pakket achterhaal jij specificaties over herkomst van stroom en gas, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Aiseau-Presles, en de welkomstbonus. Selecteer de leverancier die past bij jouw budget.

 5. Ga overstappen via internet

  Een mooie leverancier gecheckt? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van de aanbieder. Denk aan www.octaplus.be en ook www.poweo.be. De gekozen leverancier zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Aiseau-Presles


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan meer dan €385 bonus betekenen. Evenwel, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder profiteer je van vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: isoleer CV-leidingen
 • Tip 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Tip 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Bezuinigtip 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Bespaartip 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? De energiehunters zeggen altijd: regel jaarlijks het overstappen in Aiseau-Presles. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen overstappen, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Je weet precies waar je aan toe bent, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. Normaal kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je gaat betalen. En tevens is er sprake van een scherpe welkomstbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld werkt het zo: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Aiseau-Presles. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desalniettemin, bij een jaarcontract ontvang je jaarlijks deze concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans regelt jouw geselecteerde energie-aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer een beschikbare energiemaatschappij. Onder andere Eneco, Lampiris + Comfort Energy. Tevens selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw nieuwe gas en stroom organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Middels de energievergelijker ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.eneco.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Super simpel: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van lagere onkosten en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Aiseau-Presles vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Aiseau-Presles en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Aiseau-Presles

Veel bedrijven ondersteunen op dit moment groene stroom in Aiseau-Presles. Toch zijn er veel verschillen. De herkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder groene energie contract kent ook echt een groene bron. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem “groen” genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat maatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval zeker weten “Groene Energie uit België”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in Aiseau-Presles vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Aiseau-Presles zijn er nogal wat initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 6250. In deze regio kan je soms zeer betaalbaar meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Woning met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de 5 handige bespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Lees verder alles over Lampirus abonnement.


Alle plaatsen in deze gemeente