Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Roselies

Snel energie vergelijken in Roselies? Middels onze website doorzoek je snel en simpel alle verkrijgbare aanbieders. Voorbeelden zijn Essent en Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Roselies de laagste prijs hanteert. Daarnaast lees je via de Energiehunter handige informatie over thema’s als energieaansluitingen en vaste of variabele tarieven. Ook vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Aiseau-Presles
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,437
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke providers gemakkelijk vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Besparingen mogelijk tot wel € 280,00.

Probleemloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Roselies?

We zien meer en meer energieleveranciers in Roselies. Dat loopt uiteen van Essent tot en met Luminus, er zijn opties bij de vleet. Hedendaags zijn het zo’n 40 energieleveranciers. Deze aanbieders nuttigen stuk voor stuk het gas- en elektra netwerk van Ideg. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Uitzoeken welke energiemaatschappij tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Roselies is? Geef moeiteloos de eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, gas en stroom leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij gas- en stroomstoring, dan wil je dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door de energietarievenvergelijker tref je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Roselies, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. D.m.v filters in de Energiehunter vinden jullie probleemloos een contract dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Roselies

 • Engie: Meester over je verbruik
 • OCTA+: Vaste energieprijzen
 • Lampiris: Online inzicht in verbruik
 • MEGA: Snelle inschrijving, in minder dan 5 minuten
 • Essent: Exclusieve aanbiedingen
 • Eneco: Met handige energiesimulator
 • Luminus: Contact via telefoon, mail en social media
 • Elegant: Met handige energiesimulator
 • Watz: Inzicht in energiegebruik
 • Wase Wind: Prima klantendienst
 • Comfort Energy: Specialst op het gebied van mazout
 • Poweo: Duidelijk en eerlijke aanbieder

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen juni 2024)

Het aanbod van gas en stroom organisaties en de prijzen kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Roselies betreft Ideg. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn weer anders per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Aiseau-Presles valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Cijfers en feiten Roselies

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Aiseau-Presles
 • CV ketel: Bosch
 • Groene stroom: 28,40%
 • Postcodegebied: 6250
 • Aantal mazout liters: 1510 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,437
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-roselies

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Allereerste de basisinformatie. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Roselies is dit gemiddeld zo’n 1500 m3 en 3485 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. Al deze zaken dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende prijsafspraken zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. Veelal is het een goed idee om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle populaire aanbieders van energie. Van alle pakketten tref je gegevens als type energie, contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Roselies, en nieuwe klanten korting. Kies de aanbieder die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een passende aanbieder in het lijstje? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van de onderneming. Bijvoorbeeld www.engie.be + www.eni.com. Jouw nieuwe energieonderneming neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Roselies


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €320 rendement bieden. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina vind jij 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Bespaartip 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Tip 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Advies 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Bezuinigadvies 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om de overstap te regelen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Roselies. Zodanig is de besparing het grootst. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor einddatum contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt altijd, veranderingen aanbrengen, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. In de regel worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En misschien ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Roselies. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Evenwel, bij 1 jarige contracten krijg je ieder jaar deze persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, doorgaans verwerkt de gekozen energieleverancier het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en neem de voordeligste maatschappij. Bijvoorbeeld Luminus, ENGIE of natuurlijk Antargaz. Daarna neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. De betreffende organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij www.energiehunter.be vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.aspiravi.be, dan kom je tot de ontdekking dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Aan de hand van voordelige prijzen en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Roselies vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Roselies en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Roselies

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders leveren op dit moment groene stroom in Roselies. Echter kunnen grote verschillen optreden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt nogal. Niet elk groene energie label heeft ook echt een groene oorsprong. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan het filter “Groene energie uit NL”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Roselies vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Aiseau-Presles zien we steeds meer projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6250. In deze regio kan je in toenemende mate tegen een gunstig tarief meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet Henegouwen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Lees verder alles over Elegant vergelijken.