Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Presles

Gemakkelijk energie vergelijken in Presles? Via onze vergelijker vergelijk je snel en simpel alle bekende aanbieders. Voorbeelden zijn Engie en Aspiravi. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Presles prijstechnisch het meest interessant is. Tevens check je op energiehunter.be uitgebreide informatie over zaken als o.a. tarieven van energie * gas en info over duurzame energie. Daarnaast komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Aiseau-Presles
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,436
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvenin een overzicht
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar tot wel € 290,00.

Snel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Presles?

We zien flink wat energieleveranciers in Presles. Dat loopt uiteen van Essent tot aan Comfort Energy, de keuze is enorm. Vandaag de dag tellen we ruim 20 aanbieders. Deze bedrijven werken uitsluitend met het netwerk van Ideg. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke energieleveranciers mogelijk zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Presles is? Voer direct de privé gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, energiemaatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Tijdens stroom en gas storingen, dan wil je dat er snel een monteur komt. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Per slot van rekening zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van de energiehunter vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Presles, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van selecties in de Energiehunter zoek je gemakkelijk een abonnement dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Presles

 • Engie: Altijd bereikbaar
 • OCTA+: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Lampiris: Gemakkelijk prijs berekenen
 • MEGA: Meer dan energie!
 • Essent: Altijd scherpe acties
 • Eneco: Reken jouw energiekoste online uit
 • Luminus: 5-sterrenservice
 • Elegant: Een passend contract voor elk huishouden
 • Watz: Met handige energiesimulator
 • Wase Wind: Prima klantendienst
 • Comfort Energy: Vast bedrag per maand
 • Poweo: Een passend contract voor elk huishouden

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

De condities van gas en stroom maatschappijen en de energiekosten verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel beheerders verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Presles betreft Ideg. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn niet overal hetzelfde. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Aiseau-Presles valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Igh. Bij problemen met het gas wordt dit door hen geregeld.

Informatie over Presles

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Aiseau-Presles
 • Populaire CV: Wolf
 • Aandeel groen: 28,30%
 • Postcode: 6250
 • Verbruik Mazout: 1500 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,436
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-presles

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Start met jouw basisgegevens. Dat betreft grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Presles bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1495 m3 + 3480 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. De data die je invult bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Omtrent contractduur zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. Gewoonlijk is het een goed idee om eens per jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Je ziet nu een handig overzicht met alle interessante energiebedrijven. Bij elk abonnement vind jij gegevens over soort stroom/gas, soort contract, de prijzen van gas en elektra in Presles, en de overstapbonus. Kies de maatschappij die klopt met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geldige kortingsactie gecheckt? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van de aanbieder. Denk aan www.lampiris.be of www.belpower.be. De gekozen aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Presles


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €360 rendement bieden. Toch, wat zijn de andere opties om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina lees jij 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Bespaaradvies 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Advies 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Praktische tip 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Praktische tip 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Presles. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, switchen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. Normaliter kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En eventueel wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld geldt in de basis: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Presles. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Evenwel, bij een jaarcontract ontvang jij elke 12 maanden een hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, doorgaans verzorgt jouw aankomende energieleverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor een beschikbare partij. Populaire bedrijven zijn Luminus, ENGIE + Energy People. Vervolgens beslis je over de ingangsdatum van het contract. De aanstaande gas en stroom leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Aan de hand van de Energiehunter vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.zeno.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Dankzij goedkope prijzen en hoge welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Presles vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Presles en vind de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Presles

De meeste energiemaatschappijen verschaffen onderhand groene stroom in Presles. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen loopt zeer uiteen. Niet alle groene stroom kent ook echt een groene bron. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Neem dan de optie “Groene stroom uit België”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Presles vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Rondom de gemeente Aiseau-Presles bestaan er tegenwoordig verscheidene activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 6250. In deze buurt kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs meedoen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen installeren
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Integreren van de zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bezoek ook Comfort Energy vergelijken.