Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Viesville

Op je gemak energie vergelijken in Viesville? Door gebruik te maken van www.energiehunter.be check je gemakkelijk alle erkende maatschappijen als OCTA+ en Lampirus. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Viesville het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens tref je op energiehunter.be handige info over thema’s als bijv. verschillende gasregio’s en concrete energiebespaartips. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Pont-À-Celles
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,43
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle maatschappijenvergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Besparingen mogelijk tot wel € 440,00.

Moeiteloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Viesville?

Er zijn flink wat energieleveranciers voorhanden in Viesville. Dat loopt uiteen van Essent tot OCTA+, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. In juli 2024 kun je kiezen uit circa 30 providers. Deze energieleveranciers werken allemaal op basis van de infrastructuur van Ieh. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke gas & stroom organisaties in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Viesville is voor jouw situatie? Voer hierna de benodigde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, gas & stroom leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Is er een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Door middel van de energievergelijker vergelijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Viesville, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! Met behulp van selecties maken in onze vergelijker checkt men eenvoudig een product dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Viesville

 • Engie: Goed bereikbare klantendienst
 • OCTA+: Met aantrekkelijke spaarmodule
 • Lampiris: Uitstekende klantenservice
 • MEGA: Prettige klantendienst
 • Essent: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Eneco: Contact via telefoon, mail en social media
 • Luminus: Exclusieve kortingen
 • Elegant: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Watz: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Wase Wind: Transparant en eerlijk
 • Comfort Energy: Overzichtelijke contracten
 • Poweo: Uitgebreide contactmogelijkheden

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van energieleveranciers en de kosten kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse netbeheerders op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder rekent eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Viesville is Ieh. De prijzen voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Pont-À-Celles wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Igh. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Kerngegevens Viesville

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Pont-À-Celles
 • Populaire CV: Bulex
 • Groene energie: 27,70%
 • Centrale postcode: 6230
 • Aantal mazout liters: 2950 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,43
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-viesville

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Situatieschets

  Start met je contactgegevens. Onder andere het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Viesville is dit gemiddeld zo’n 1465 m3 + 3450 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. Deze aspecten dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contracten heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Veelal is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is een lijst met alle mogelijke energie aanbieders. Bij alle pakketten lees jij data over herkomst energie, contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Viesville, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de leverancier die past bij jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een actuele aanbieder beschikbaar? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van de maatschappij. Onder andere www.octaplus.be of www.energypeople.be. De gekozen energieonderneming regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Viesville


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €305 besparen. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Hieronder tref je vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: isoleer CV-leidingen
 • Praktische tip 2: gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.
 • Bezuinigtip 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Bespaartip 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Viesville. Zo is de besparing het grootst. Toch, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, overstappen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen de looptijd van het contract. Meestal kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Viesville. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Maar, bij een abonnement van 1 jaar krijg je elke 12 maanden een dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard verwerkt je nieuwe energieleverancier de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en ga voor de goedkoopste partij. Denk aan Eneco, Lampiris en Comfort Energy. Tevens kies je de ingangsdatum van het contract. De geselecteerde energie-organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Via deze website vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.elegant.be, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Aan de hand van lage prijzen en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Viesville vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Viesville en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Viesville

Tal van organisaties bieden onderwijl groene stroom in Viesville. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt nogal. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat energie aanbieders een groene strategie voeren? Gebruik dan het filter “Groen uit België”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Viesville vergelijken, tegen de laagste prijs.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Pont-À-Celles kennen we steeds meer stappen volledige gericht op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 6230. In deze buurt kan je in toenemende mate tegen een gunstig tarief meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen op het dak
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de 5 handige bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Eneco vergelijken.