Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wagnelée

Meteen energie vergelijken in Wagnelée? Dankzij de energievergelijker vind je eenvoudig alle verkrijgbare bedrijven als bijvoorbeeld OCTA+ en Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, voer het verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Wagnelée voor jou de beste prijs heeft. Bovendien tref je op deze website uitgebreide info over topics als gastarieven en uitleg over jouw energierekening. Bovendien geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Fleurus
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,425
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende leveranciersvergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 310,00.

Eenvoudig overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Wagnelée?

Wij zien best veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Wagnelée. Dit loopt van Lampirus tot aan Watz, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag de dag is het aanbod ongeveer 25 energieleveranciers. Deze aanbieders zijn allemaal aangesloten op het elektra- en gasnetwerk van Ieh. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. Hiervoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Weten welke gas & stroom bedrijven er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wagnelée is in juli 2024? Geef hieronderde eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, gas & stroom bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Door gebruik te maken van onze handige vergelijker check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Wagnelée, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Door middel van jouw input in de vergelijkingstool vinden jullie simpel en snel een overeenkomst dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Wagnelée

 • Engie: Meester over je verbruik
 • OCTA+: Energiepunten sparen
 • Lampiris: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • MEGA: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Essent: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Eneco: Duidelijke website
 • Luminus: Ook modelcontracten
 • Elegant: Prima klantendienst
 • Watz: Exclusieve kortingen
 • Wase Wind: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Comfort Energy: Met handige energiesimulator
 • Poweo: Ook flexibele prijzen

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas & stroom leveranciers en de vergoedingen wijken vaak af per plaats. De achterliggende reden is dat er veel beheerders actief zijn. Elke beheerder rekent weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van het stroom in Wagnelée betreft Ieh. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per woonplaats weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Fleurus is de huidige netbeheerder van het aardgas Igh. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Cijfers en feiten Wagnelée

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Fleurus
 • Populair merk: Sime
 • Groene stroom: 27,20%
 • Hoofdpostcode: 6223
 • Verbruik Mazout: 2900 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,425
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-wagnelee

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Schets jouw situatie

  Je begint altijd met de basisinfo. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In en rondom Wagnelée is dat gemiddeld 1440 m3 plus 3425 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je panelen opleveren. Deze details dragen bij aan de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Wat betreft contracttermijn kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. Dikwijls loont het om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Wat daarna komt is een overzicht met alle populaire energiebedrijven. Van alle contracten vind jij details aangaande soort energie, abonnementstermijn, de kostprijs van gas en elektra in Wagnelée, en de eventuele korting. Kies de organisatie die rijmt met jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire kortingsactie gecheckt? Klik op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van de onderneming. O.a. www.octaplus.be en ook www.elegant.be. Jouw aanstaande aanbieder regelt de overstap. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Wagnelée


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €340 korting realiseren. Maar, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters bekijk jij 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Tip 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Tip 3: was met waterbesparing
 • Bespaaradvies 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Advies 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze specialisten zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Wagnelée. Dan is de besparing het grootst. Belangrijk, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, wisselen, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. Veelal kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En daarnaast krijg je ook nog eens een scherpe welkomstbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Wagnelée. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je elke 12 maanden deze hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk verzorgt de aankomende energie-organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies een beschikbare aanbieder. Zoals OCTA+, Essent en Energie 2030. Ook kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Je geselecteerde gas en stroom maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Door gebruik te maken van www.energiehunter.be bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.watz.be, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van voordelige tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Wagnelée vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Wagnelée en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Wagnelée

Bijna alle energieleveranciers faciliteren vandaag de dag groene stroom in Wagnelée. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. De afkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet elk groene stroom label is ook echt duurzaam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers een groene strategie voeren? Neem dan zeker weten “Groene stroom uit België”. Hier kan jij erkende groene energieleveranciers in Wagnelée vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In het leefgebied van de gemeente Fleurus kennen we allerlei projectenmet een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 6223. In deze omgeving kan je soms extra voordelig meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Check ook Elegant diensten.