Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Brye

Eenvoudig energie vergelijken in Brye? Via deze website check je probleemloos alle bekende energie aanbieders als o.a. OCTA+ en Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Brye de scherpste prijs kan bieden. Daarbij vergaar je op deze website waardevolle informatie over zaken zoals de overstapservice en vaste of variabele tarieven. Voorts geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Fleurus
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,424
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3420 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire providers naast elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Enorme besparingen tot wel € 375,00.

Snel & simpel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Brye?

We zien meer en meer energieleveranciers actief in Brye. Van Antargaz tot bijvoorbeeld Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag de dag kun je kiezen uit circa 30 energieleveranciers. Zij nuttigen stuk voor stuk het net van Ieh. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context is de energiesimulator toe te passen. Achterhalen welke gas en stroom maatschappijen je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Brye voor jou is? Geef snel de gevraagde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Daarentegen, energiebedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Tijdens een storing, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Met behulp van onze handige vergelijker check je rap de goedkoopste energieleverancier van Brye, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Aan de hand van jouw input in de Energiehunter vindt men zonder problemen een contract dat rijmt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Brye

 • Engie: Contact via telefoon, mail en social media
 • OCTA+: Met praktische energie-bespaartips
 • Lampiris: 100% gegarandeerd groene stroom
 • MEGA: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Essent: Ook met zonnepanelen
 • Eneco: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Luminus: Alles beheren via de klantzone
 • Elegant: Online meterstanden doorgeven
 • Watz: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Wase Wind: Eerlijk en transparant
 • Comfort Energy: Grootste verdeler van kwaliteitsmazout in België
 • Poweo: Eenvoudig overstappen

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas & stroom maatschappijen en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. Dit komt doordat er diverse beheerders van het net diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt weer andere tarieven voor logistiek. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Brye heet Ieh. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Fleurus wordt transport van het aardgas beheerd door Igh. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten over Brye

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Fleurus
 • Populaire CV: Rendamax
 • Groene energie: 27,10%
 • Centrale postcode: 6222
 • Mazout consumptie: 2890 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,424
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3420 kWh
energie-vergelijken-brye

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk je contactgegevens. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving Brye bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1435 m3 en 3420 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. Deze aspecten dragen bij aan de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contracten heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. Dikwijls kan het uit om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  Er volgt nu een lijst met alle populaire maatschappijen en contracten. Van elk contract achterhaal jij info zoals soort stroom/gas, looptijd abonnement, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Brye, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de organisatie die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Ga overstappen via internet

  Een populaire aanbieding tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de energieleverancier. Onder andere www.octaplus.be en www.comfortenergy.be. Jouw nieuwe energieonderneming regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Brye


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €380 bonus betekenen. Daartegenover, wat kan je nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters lees je 5 handige bespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: gebruik niet de standby modus
 • Bespaartip 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Praktische tip 3: dekens op de bank leggen.
 • Bezuinigadvies 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Advies 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Brye. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen veranderingen aanbrengen, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft nooit extra te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelovereenkomsten. Veelal worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Bij variabele prijzen werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En soms beloont de maatschappij jou met een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Brye. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daartegenover, bij een jaarcontract ontvang jij alle jaren een persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk regelt je geselecteerde energieleverancier het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en kies de beste partij. Zoals Luminus, Lampiris en Watz. Vervolgens bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Je toekomstige energiemaatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Door gebruik te maken van deze website check je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.eni.com, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe bestaat dat? Super simpel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Brye vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Brye en ontdek de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Brye

De meeste leveranciers leveren momenteel groene stroom in Brye. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. De oorsprong van deze groene stroom verschilt nogal. Niet alle “groene energie” is daadwerkelijk groen. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan zeker voor “Groene energie uit NL”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Brye vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Fleurus bestaan er tegenwoordig nogal wat projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6222. In deze woonplaats kan je wellicht vrij voordelig bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen installeren
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En het ligt voor de hand: minder energie verbruiken! Zie ook de Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Comfort Energy diensten.