Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wayaux

Snel online energie vergelijken in Wayaux? Door gebruik te maken van de energievergelijker doorzoek je overzichtelijk alle verkrijgbare maatschappijen. Je kunt denken aan Luminus en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Wayaux de beste deal heeft! Ook vind je via onze vergelijker handige informatie over onderwerpen als bijvoorbeeld leveranciers en verschillende contracttypes. Bovendien verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Les Bons Villers
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,418
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven in een overzicht
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Besparing loopt op tot € 200,00.

Eenvoudig overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Wayaux?

Er zijn meer en meer energieleveranciers beschikbaar in Wayaux. Van Engie tot aan Mega, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit moment zijn het zo’n 25 providers. Deze lopen allemaal via de infrastructuur van Ieh. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario bieden wij de energiesimulator. Benieuwd welke leveranciers er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wayaux is in juli 2024? Vul moeiteloos de privé gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. Met behulp van de vergelijkingstool ontdek je rap de goedkoopste energieleverancier van Wayaux, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Via jouw input in de vergelijkingstool checkt men verrassend eenvoudig een energie-abonnement dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Wayaux

 • Engie: Grip op verbruik en de kosten
 • OCTA+: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Lampiris: Waar loyale klanten worden beloond
 • MEGA: Online grip op je kosten
 • Essent: Overzichtelijke contracten
 • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
 • Luminus: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Elegant: Vlekkeloze service
 • Watz: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Wase Wind: Verstand van (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Diverse looptijden
 • Poweo: Vrijblijvend, geen verbrekingskosten

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De condities van bedrijven en de tarieven zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er verschillende beheerders op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder rekent weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De huidige netbeheerder van elektra in Wayaux is Ieh. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn niet overal hetzelfde. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Les Bons Villers valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Igh. Als er sprake is van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Wayaux

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Les Bons Villers
 • Populair merk: Intergas
 • Aandeel duurzaam: 26,50%
 • Centrale postcode: 6210
 • Mazout consumptie: 2830 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,418
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-wayaux

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste de basisinformatie. Dit zijn samenstelling huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Wayaux is dit gemiddeld zo’n 1405 m3 en 3390 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Deze factoren hebben invloed op de energiekosten.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Omtrent abonnementen kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. Vaak is het slim om elke 12 of 24 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle grote aanbieders + contracten. Bij alle abonnementen zoek je data als soort stroom/gas, contractsduur, de prijzen van gas en elektra in Wayaux, en de eventuele korting. Kies de aanbieder die aansluit op jouw wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een passende aanbieding in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de energie-onderneming. Bijvoorbeeld www.luminus.be en ook www.elegant.be. Jouw nieuwe energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Wayaux


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €250 winst geven. Maar, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Hieronder check jij 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Praktisch advies 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Advies 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Bezuinigadvies 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Bezuinigadvies 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om de overstap te regelen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze experts zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Wayaux. Daarna is de besparing het grootst. Toch, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, switchen, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaliter worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En misschien krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt geldt in de basis: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Wayaux. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je elke 12 maanden een scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans verzorgt jouw geselecteerde organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de beste of voordeligste leverancier. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE + Elegant. Tevens neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. Jullie toekomstige gas en stroom maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van onze website achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.comfortenergy.be, dan zul je zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels lage kosten en scherpe welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Wayaux vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Wayaux en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Wayaux

De meeste aanbieders bieden onderwijl groene stroom in Wayaux. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer wisselend. Niet elk “groene stroom” label komt 100% groen tot stand. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Kies in dat geval zeker voor “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Wayaux vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Les Bons Villers zijn er steeds meer initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Aspecten als windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 6210. In deze regio kan je soms relatief goedkoop participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Henegouwen energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning
 • Huis met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Eneco diensten.