Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bouffioulx

Eenvoudig energie vergelijken in Bouffioulx? Via deze website check je snel en simpel alle bekende bedrijven als o.a. OCTA+ en Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Bouffioulx de beste deal heeft! Daarnaast bekijk je op deze website nuttige info info over zaken zoals verbruik in de regio en tips om te besparen op energie. Tevens geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Châtelet
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,413
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende bedrijven vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 215,00.

Zonder problemen overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Bouffioulx?

We zien erg veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Bouffioulx. Dit loopt van Poweo tot aan OCTA+, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. In juli 2024 tellen we ruim 25 energie aanbieders. Deze bedrijven werken allemaal op basis van de infrastructuur van Ieh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Achterhalen welke energiemaatschappij er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bouffioulx is? Geef hierna de benodigde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daarentegen, gas & stroom maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Geholpen door de vergelijkingstool vergelijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Bouffioulx, die past bij jouw plaatje. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. Aan de hand van filteren in de tool zoeken jullie eenvoudig een energieovereenkomst dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Bouffioulx

 • Engie: Denkt met jou mee over besparen
 • OCTA+: Eigen account
 • Lampiris: Met praktische energie-bespaartips
 • MEGA: Verrassend goedkope energie
 • Essent: Goed bereikbare klantendienst
 • Eneco: Een passend contract voor elk huishouden
 • Luminus: Met praktische energie-bespaartips
 • Elegant: Online meterstanden doorgeven
 • Watz: Eigen account
 • Wase Wind: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Comfort Energy: Altijd bereikbaar
 • Poweo: Altijd bereikbaar

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van energie-aanbieders en de onkosten verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat netbeheerders service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder heeft weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Bouffioulx heet Ieh. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Châtelet is de netbeheerder van het gas Igh. Bij een storing wordt dit door hen verholpen.

Stats & Facts Bouffioulx

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Châtelet
 • Populair merk: Cenvax
 • Aandeel groen: 26,00%
 • Postcodegebied: 6200
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2780 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,413
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-bouffioulx

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Bouffioulx is dat gemiddeld 1585 m3 + 3365 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles hebben effect op de kosten van energie.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of modelcontracten. Normaliter loont het om ieder jaar een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat volgt is de totaallijst met alle beschikbare leveranciers en contracten. Van elk pakket check je specificaties over soort energie, abonnementstermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Bouffioulx, en de overstapbonus. Selecteer de partij die aansluit op jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een geldige leverancier tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van het bedrijf. Dit kan zijn www.engie.be of natuurlijk www.eneco.be. De door jou gekozen energie-partij regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Bouffioulx


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €390 bonus betekenen. Daarentegen, zijn er andere tips voor een lagere energierekening? Onderstaand vind jij 5 energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktische tip 1: let op het energielabel
 • Bezuinigadvies 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Bespaaradvies 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Advies 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Praktische tip 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Bouffioulx. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde switchen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. Gewoonlijk vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En tevens krijg je ook nog eens een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd kunnen qua prijs niet concurreren met jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Bouffioulx. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij alle jaren een hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken verzorgt de geselecteerde gas en stroom aanbieder de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en selecteer de beste aanbieder. Bijvoorbeeld OCTA+, Essent en ook Elegant. Daarnaast beslis je over het moment waarop het contract ingaat. Jullie aankomende gas en stroom organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door deze website vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.eni.com, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Middels lage kosten en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Bouffioulx vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Bouffioulx en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Bouffioulx

Een aanzienlijk deel van de leveranciers verschaffen op dit moment groene stroom in Bouffioulx. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom is zeer divers. Niet ieder “groene stroom” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval uiteraard voor “Groen uit NL”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Bouffioulx vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Châtelet onderscheiden we verscheidene activiteiten binnen het domein duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6200. In deze omgeving kan je wellicht relatief goedkoop meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen integreren
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Elegant energie.