Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Souvret

Zonder problemen energie vergelijken in Souvret? Middels onze vergelijker doorzoek je snel en simpel alle grote aanbieders zoals Eneco en Lampirus. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Souvret prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien check je via onze vergelijker praktische info over topics als bijv. verbruik in de regio en duurzame verwarmingsbronnen. Verder vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Courcelles
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,411
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle energiebedrijvenvergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 430,00.

Eenvoudig overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Souvret?

We zien een groot aantal energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Souvret. Van Engie tot bijvoorbeeld OCTA+, er zijn meer leveranciers dan ooit. In juli 2024 moet je een keuze maken uit ruim 25 organisaties. Deze bedrijven lopen allemaal via de leidingen van Ieh. Voor internetgebruikers is het lastig om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context kan jij onze energiesimulator gebruiken. Nieuwsgierig welke energie-organisaties mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Souvret is op dit moment? Voer hierna jouw gegevens in, vind de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, gas & stroom leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Is er een storing, dan is het gewenst dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Door middel van onze prijzencheck vind je direct de goedkoopste energieleverancier van Souvret, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. Middels selecties in onze vergelijker bekijken jullie eenvoudig een contract dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Souvret

 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • OCTA+: Online facturen bekijken
 • Lampiris: Jouw trouw wordt beloond
 • MEGA: Denkt met jou mee over besparen
 • Essent: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Eneco: Eigen account
 • Luminus: Gemakkelijke verhuisservice
 • Elegant: Altijd scherpe acties
 • Watz: Online account
 • Wase Wind: Diverse looptijden
 • Comfort Energy: Online facturen bekijken
 • Poweo: Exclusieve kortingen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas & stroom bedrijven en de vergoedingen verschillen per regio. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders verbonden zijn. Iedere beheerder van het net hanteert zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Souvret betreft Ieh. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn weer anders per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Courcelles is de aardgas netbeheerder Igh. Bij problemen met het gas wordt dit door hen geregeld.

Kerngegevens Souvret

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Courcelles
 • CV ketel: Benraad
 • Aandeel groen: 25,80%
 • Postcode: 6182
 • Verbruik stookolie: 2760 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,411
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-souvret

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste de basisinfo. Dit zijn samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Souvret bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1575 m3 en 3355 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. Al deze zaken dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Ten opzichte van contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. Door de bank genomen is het slim om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Er volgt nu een lijst met alle populaire leveranciers en contracten. Van ieder abonnement vind jij details als oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, de prijzen van gas en elektra in Souvret, en nieuwe klanten korting. Kies de maatschappij die past bij jouw budget.

 5. Regel online je overstap

  Een actuele aanbieder gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de webpagina van de energie-onderneming. Onder andere www.engie.be en ook www.comfortenergy.be. De gekozen energie-partij neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Souvret


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €250 opleveren. Toch, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand bekijk jij 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigtip 1: kies voor vloerverwarming
 • Advies 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Bespaartip 3: was met waterbesparing
 • Bezuinigtip 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Advies 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze experts zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Souvret. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Alleen, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? Je kunt altijd, switchen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je 2 opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. Dikwijls wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En als je geluk hebt ontvang je ook wel een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld geldt: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Souvret. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desondanks, bij 12 maandelijkse contracten krijg je alle jaren deze scherpe welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, in de regel verzorgt jouw toekomstige gas en stroom organisatie de opzegging van de actuele contracten middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en selecteer de goedkoopste energiemaatschappij. Bedrijven als Eneco, Lampiris of natuurlijk Energy People. Bij de volgende stap beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. De aanstaande energie-aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Via energiehunter.be vind je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.ecopower.be, dan zul je zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Middels voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Souvret vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Souvret en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Souvret

Veel energieleveranciers leveren onderwijl groene stroom in Souvret. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk “groene energie” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan de optie “Groene stroom uit België”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Souvret vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Courcelles onderscheiden we diverse stappen binnen het domein duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6182. In deze buurt kan je soms heel gunstig meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Henegouwen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Huis met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Woning met zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de 5 handige bespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Lampirus energie.