Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Gouy-Lez-Piéton

Eenvoudig energie vergelijken in Gouy-Lez-Piéton? Dankzij deze website doorzoek je snel en simpel alle relevante leveranciers als Essent & Poweo. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Gouy-Lez-Piéton het goedkoopste contract aanbiedt. Voorts bekijk je op onze website belangrijke informatie over zaken als o.a. energiegebruik in de regio en verschillende contractsoorten. Voorts vind je hier handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Courcelles
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,41
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende leveranciersonder elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Enorme besparingen tot wel € 210,00.

Probleemloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Gouy-Lez-Piéton?

Er zijn enorm veel energieleveranciers actief in de regio Gouy-Lez-Piéton. Van Engie tot Mega, er zijn meer leveranciers dan ooit. In juli 2024 kan je kiezen uit om en nabij 20 energie aanbieders. Zij zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Ieh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Achterhalen welke gas & stroom aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gouy-Lez-Piéton is op dit moment? Geef vlug de benodigde gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap meteen over. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, gas en stroom leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door de energietarievenvergelijker tref je rap de goedkoopste energieleverancier van Gouy-Lez-Piéton, voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! D.m.v keuzes in de Energiehunter zoekt men zonder problemen een contract dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Gouy-Lez-Piéton

 • Engie: Exclusieve kortingen
 • OCTA+: Verschillende termijnen
 • Lampiris: Online account
 • MEGA: Denkt met jou mee over besparen
 • Essent: Vaste energieprijzen
 • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
 • Luminus: Altijd scherpe acties
 • Elegant: Een passend contract voor elk huishouden
 • Watz: Verschillende termijnen
 • Wase Wind: Ook flexibele prijzen
 • Comfort Energy: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Poweo: Verstand van (duurzame) energie

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van bedrijven en de onkosten wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er nogal wat beheerders van het net diensten leveren. Iedere afzonderlijke beheerder heeft weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Gouy-Lez-Piéton is Ieh. De tarieven voor het beheer van het netwerk wisselen per postcodegebied. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Courcelles valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Igh. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen geregeld.

Kerngegevens Gouy-Lez-Piéton

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Courcelles
 • CV Merk: Baxi
 • Groene energie: 25,70%
 • Postcodegebied: 6181
 • Mazout: 2750 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,41
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-gouy-lez-pieton

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Start met je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we gezinssamenstelling, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Gouy-Lez-Piéton ligt dat gemiddeld op circa 1570 m3 + 3350 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles hebben invloed op de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat deze optie achterwege. Inzake contractduur kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. In de regel is het slim om eens per jaar een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Er volgt nu een lijst met alle interessante energiebedrijven. Bij alle abonnementen check jij info over soort energie, contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Gouy-Lez-Piéton, en nieuwe klanten korting. Selecteer de maatschappij die matcht met jouw budget.

 5. Stap online over

  Een geschikte korting tegengekomen? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van het energiebedrijf. Onder andere www.engie.be en ook www.ebem.be. De nieuwe energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Gouy-Lez-Piéton


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €360 korting realiseren. Daartegenover, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters tref jij 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Bezuinigadvies 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Praktisch advies 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Praktisch advies 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Tip 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energie-experts zeggen altijd: regel jaarlijks het overstappen in Gouy-Lez-Piéton. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Toch, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men switchen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens de contracttermijn. Meestal worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En als je geluk hebt beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld werkt het zo: contracten voor een langere periode zijn eigenlijk altijd prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Gouy-Lez-Piéton. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je elk jaar deze zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel faciliteert de aanstaande energiemaatschappij het opzeggen van het huidige contract middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Bedrijven als OCTA+, Essent en ook Ebem. Daarna beslis je over het moment waarop het contract ingaat. Jouw nieuwe leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij onze website tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.engie.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van voordelige prijzen en fikse welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Gouy-Lez-Piéton vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Gouy-Lez-Piéton en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Gouy-Lez-Piéton

Een groot deel van de organisaties leveren inmiddels groene stroom in Gouy-Lez-Piéton. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene energie” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat maatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Kies dan uiteraard voor “Groen uit NL”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Gouy-Lez-Piéton vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Courcelles kennen we vele plannen met een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 6181. In de regio kan je steeds vaker heel gunstig bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Henegouwen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Lees verder alles over Watz energie.