Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Cour-Sur-Heure

Op je gemak energie vergelijken in Cour-Sur-Heure? Door gebruik te maken van www.energiehunter.be check je eenvoudig alle bekende energieleveranciers zoals Eneco en Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Cour-Sur-Heure de laagste prijs hanteert. Daarnaast bekijk je via onze vergelijker bruikbare informatie over topics zoals wat een geschikt overstapmoment is en verschillende contracttypes. Daarbij vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ham-Sur-Heure
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,404
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederEngie

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire leveranciersonder elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Besparing loopt op tot € 395,00.

Zonder problemen overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Cour-Sur-Heure?

Er zijn flink wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Cour-Sur-Heure. Dat loopt van Lampirus tot een speler als Luminus, de keuze is reusachtig groot. Op dit ogenblik kan je kiezen uit om en nabij 30 energieleveranciers. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van het elektra- en gasnetwerk van Ideg. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke energiemaatschappij er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Cour-Sur-Heure is die past bij jouw verbruik? Voer hierna de privé gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Echter, aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Is er een gasstoring, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Geholpen door de vergelijkingstool tref je rap de goedkoopste energieleverancier van Cour-Sur-Heure, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. D.m.v de keuzevakjes in de energievergelijker bekijk je probleemloos een overeenkomst dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Cour-Sur-Heure

 • Engie: Online prijs berekenen
 • OCTA+: Inzicht in energiegebruik
 • Lampiris: Duidelijke website
 • MEGA: de duurzaam goedkopere energieleverancier
 • Essent: Interessante korting bij langlopende contracten
 • Eneco: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Luminus: Met handige energiesimulator
 • Elegant: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Watz: Exclusieve aanbiedingen
 • Wase Wind: Sensibiliseren voor zuinig energiegebruik
 • Comfort Energy: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Poweo: Grip op verbruik en de kosten

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van bedrijven en de energiekosten wijken vaak af per plaats. De achterliggende reden is dat er verschillende beheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt weer andere tarieven voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Cour-Sur-Heure is Ideg. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Ham-Sur-Heure valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Ideg. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Informatie over Cour-Sur-Heure

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Ham-Sur-Heure
 • CV ketel: Remeha
 • Groene energie: 25,10%
 • Centrale postcode: 6120
 • Mazout verbruik: 2690 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,404
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh
energie-vergelijken-cour-sur-heure

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Allereerste je contactgegevens. Onder andere gezinssamenstelling, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van Cour-Sur-Heure is dat gemiddeld 1540 m3 en nog eens 3320 kWh. Bezit je een gasloze woning. Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. Deze factoren werken door in de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake prijsafspraken kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Door de bank genomen loont het om ieder jaar een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Er volgt nu een opsomming met alle interessante aanbieders + contracten. Bij alle pakketten achterhaal jij info met betrekking tot type stroom/gas, duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Cour-Sur-Heure, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die past bij jouw zoekopdracht.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geschikte aanbieder tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de energieleverancier. Dit kan zijn www.energie2030.be en ook www.wasewind.be. Jouw nieuwe aanbieder regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Cour-Sur-Heure


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €350 winst geven. Maar, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna tref jij 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktische tip 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Bespaaradvies 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bezuinigadvies 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Bespaaradvies 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Bezuinigadvies 5: kies voor een klokthermostaat

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts adviseren: regel jaarlijks het overstappen in Cour-Sur-Heure. Daarna bespaar je het meeste geld. Alleen, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men veranderingen aanbrengen, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelcontracten. Normaal kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En eventueel ontvang je ook wel een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld is het principe: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Cour-Sur-Heure. Ga je voor een meerjarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij een jaarcontract krijg je alle jaren een concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel regelt je gekozen energieleverancier dat alles netjes wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en selecteer de goedkoopste energieleverancier. Populaire bedrijven zijn Luminus, Essent of natuurlijk Aspiravi. Daarnaast kies je de aansluitdatum (moment van leveren). De aankomende aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van onze website check je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.comfortenergy.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via lagere onkosten en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Cour-Sur-Heure vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Cour-Sur-Heure en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Cour-Sur-Heure

Tal van leveranciers leveren onderhand groene stroom in Cour-Sur-Heure. Rondom dit thema is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder “groene stroom” contract is daadwerkelijk groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat maatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan zeker weten “Groen uit België”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Cour-Sur-Heure vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Ham-Sur-Heure zijn er allerlei projectenmet een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6120. In deze buurt kan je steeds vaker relatief goedkoop participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet Henegouwen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Installeren van zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk ook Engie energie.