Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Roux

Op je gemak energie vergelijken in Roux? Met behulp van de Energiehunter achterhaal je supersnel alle bekende energie aanbieders. Je kunt denken aan OCTA+ en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Roux prijstechnisch het meest interessant is. Voorts vind je op energiehunter.be waardevolle informatie over onderwerpen als o.a. de netbeheerder en de slimme meter. Tevens komen we met tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Charleroi
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,4
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Enorme besparingen tot wel € 315,00.

Probleemloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Roux?

Er zijn nogal wat energieleveranciers actief in Roux. Dat loopt van Lampirus tot en met Comfort Energy, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Hedendaags moet je een keuze maken uit ruim 35 aanbieders. Deze maken allemaal gebruik van het net van Ideg. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke energieleveranciers tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Roux is die past bij jouw verbruik? Vul hierna de eigen gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, gas en stroom maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Tijdens stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Oftewel: kijk ook naar service. Onderaan de streep zoekt elke Belg een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Met behulp van de energietarievenvergelijker bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Roux, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Dankzij jouw input in de tool ontdek jij eenvoudig een product dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Roux

 • Engie: Online grip op je kosten
 • OCTA+: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Lampiris: Exclusieve kortingen
 • MEGA: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Essent: Contact via telefoon, mail en social media
 • Eneco: Handige website
 • Luminus: Online energiesimulator
 • Elegant: Met SOS Snelle Overstap Service
 • Watz: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Wase Wind: Exclusieve kortingen
 • Comfort Energy: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Poweo: Een passend contract voor elk huishouden

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De condities van energiebedrijven en de tarieven zijn anders per regio. Dit komt doordat er nogal wat netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder heeft weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Roux heet Ideg. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Charleroi wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. Bij problemen in het netwerk lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Roux

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Charleroi
 • Populaire CV: Bulex
 • Groene energie: 24,70%
 • Centrale postcode: 6044
 • Mazout: 2650 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,4
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-roux

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Dit zijn het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Roux gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1520 m3 en 3300 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. Deze details zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Rondom contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. In de regel is het verstandig om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle grote maatschappijen en contracten. Van elk abonnement achterhaal je specificaties als herkomst van stroom en gas, looptijd abonnement, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Roux, en de welkomstbonus. Selecteer de leverancier die in lijn is met jouw wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een interessante aanbieder beschikbaar? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van het energiebedrijf. Onder andere www.engie.be of www.belpower.be. De betreffende energie-aanbieder regelt de overstap. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Roux


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €275 besparen. Desondanks, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Via onze hunters lees jij 5 handige adviezen waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Tip 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Advies 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Praktisch advies 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Praktisch advies 5: check regelmatig de radiatoren

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Roux. Dan realiseer je de hoogste besparing. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men overstappen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelovereenkomsten. Door de bank genomen worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En misschien krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energie industrie geldt: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met verscheidene kortlopende energiecontracten voor Roux. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daarentegen, bij een jaarcontract ontvang je elke 12 maanden een aantrekkelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak regelt jouw aanstaande energieleverancier het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en ga voor de voordeligste energieaanbieder. Bijvoorbeeld Luminus, Essent en Eni. Vervolgens bespreek je de ingangsdatum van het contract. Je betreffende energieleverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Via energiehunter.be ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Indien je zelf een website bezoekt als www.trevion.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Met behulp van goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Roux vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Roux en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Roux

Een aanzienlijk deel van de aanbieders leveren vandaag de dag groene stroom in Roux. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De oorsprong van deze groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle “groene energie” is ook echt duurzaam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat maatschappijen echt helemaal groen zijn? Selecteer dan een filter voor “Groen gas/elektra uit België”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Roux vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Charleroi onderscheiden we nogal wat plannen met doelstellingen voor duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 6044. In deze plaats kan je steeds vaker extra voordelig deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Installeren van een zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Lees verder alles over Comfort Energy juli 2024.