Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Jumet

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Jumet? Door gebruik te maken van de Energiehunter ontdek je probleemloos alle grote bedrijven als Essent & Aspiravi. Schets jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Jumet het goedkoopste contract aanbiedt. Daarbij lees je op deze website belangrijke info over zaken als o.a. de netbeheerder en handige bespaartips. Voorts komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Charleroi
Netbeheerder Elektra:Aieg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,396
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 465,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Jumet?

Er zijn erg veel energieleveranciers actief in de regio Jumet. Dat loopt van Lampirus tot Ecopower, er zijn opties bij de vleet. Op dit ogenblik kun je kiezen uit circa 25 energie aanbieders. Deze aanbieders gebruiken allen het stroom- en gas netwerk van Aieg. Voor internetgebruikers is het lastig om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Benieuwd welke bedrijven mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Jumet is voor jouw situatie? Voer snel de privé gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, gas en stroom organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Tijdens een storing, dan wil je dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Aan de hand van onze prijzencheck tref je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Jumet, voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Aan de hand van de keuzevakjes in de tool checken jullie probleemloos een energieovereenkomst dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Jumet

 • Engie: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • OCTA+: Alles beheren via de klantzone
 • Lampiris: Meerdere contracten
 • MEGA: Snelle inschrijving, in minder dan 5 minuten
 • Essent: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Eneco: Eenvoudig verbruik inzien
 • Luminus: Competitieve tarieven
 • Elegant: Altijd scherpe acties
 • Watz: Prettige klantendienst
 • Wase Wind: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Comfort Energy: Transparante prijzen
 • Poweo: Waar loyale klanten worden beloond

Wat kost energie in onze straat? (Prijzen juni 2024)

De producten van organisaties en de energiekosten zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei beheerders op deze markt werken. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder (elektra) in Jumet betreft Aieg. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Charleroi is de huidige netbeheerder van het aardgas Ideg. Als er sprake is van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Jumet

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Charleroi
 • Populair merk: Watts
 • Aandeel groen: 24,30%
 • Postcode: 6040
 • Mazout verbruik: 2610 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Aieg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,396
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-jumet

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste de standaard informatie. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Jumet bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1500 m3 en nog eens 3495 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Rondom abonnementen zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. In de regel is het verstandig om ieder jaar een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je ziet nu een opsomming met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Bij ieder contract bekijk jij info met betrekking tot herkomst van stroom en gas, type contract, de prijzen van gas en elektra in Jumet, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de partij die rijmt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante aanbieder tegengekomen? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.octaplus.be en ook www.zeno.be. De door jou gekozen leverancier neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in Jumet


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €305 korting realiseren. Echter, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Onderstaand bekijk jij 5 handige tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigadvies 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Praktisch advies 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Bezuinigtip 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Praktische tip 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Tip 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Jumet. Dan bespaar je het meeste geld. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, overstappen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. Veelal kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En eventueel wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Jumet. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij een abonnement van 1 jaar krijg je ieder jaar een hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken verwerkt jouw gekozen gas en stroom aanbieder de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en ga voor de voordeligste energieaanbieder. Onder andere Eneco, ENGIE + Eni. Bij de volgende stap bespreek je de startdatum van het abonnement. Je nieuwe gas en stroom aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Met behulp van onze website tref je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.comfortenergy.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van lage prijzen en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Jumet vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Jumet en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Jumet

Een groot deel van de energieleveranciers ondersteunen onderhand groene stroom in Jumet. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier van produceren van groene stroom is zeer wisselend. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt duurzaam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist “groen” genoemd. Er zeker van zijn dat bedrijven daadwerkelijk groen zijn? Kies dan het filter “Groen uit België”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Jumet vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Charleroi onderscheiden we vele acties binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 6040. In deze buurt kan je soms met financiële bonussen meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Dak met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Luminus juni 2024.