Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Mont-Sur-Marchienne

Meteen energie vergelijken in Mont-Sur-Marchienne? Middels onze vergelijker achterhaal je eenvoudig alle verkrijgbare energieleveranciers als o.a. Engie & Aspiravi. Omschrijf jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Mont-Sur-Marchienne prijstechnisch het meest interessant is. Ook vind je via de energievergelijker handige info over thema’s als het ideale overstapmoment en zakelijke energie. Bovendien bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Charleroi
Netbeheerder Elektra:Aieg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,395
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende providers naast elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Gemiddelde besparing van € 290,00.

Snel & simpel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Mont-Sur-Marchienne?

Wij zien nogal wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Mont-Sur-Marchienne. Dit varieert van Poweo tot Watz, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 25 aanbieders. Zij lopen allemaal via het netwerk van Aieg. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor bieden wij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke energiemaatschappij tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mont-Sur-Marchienne is? Geef gemakkelijk de gevraagde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap meteen over. Ga door naar de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Echter, gas & stroom organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Aan de hand van de energievergelijker ontdek je snel de goedkoopste energieleverancier van Mont-Sur-Marchienne, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Met behulp van de keuzevakjes in de prijzenvergelijker zoeken jullie probleemloos een energiecontract dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Mont-Sur-Marchienne

 • Engie: Transparante prijzen
 • OCTA+: Alles beheren via de klantzone
 • Lampiris: Handige website
 • MEGA: Meer dan energie!
 • Essent: Altijd scherpe acties
 • Eneco: Goede klantenservice
 • Luminus: Online facturen bekijken
 • Elegant: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Watz: Vaste energieprijzen
 • Wase Wind: Samen Wase Wind Oogsten
 • Comfort Energy: Ook met zonnepanelen
 • Poweo: Online meterstanden doorgeven

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas & stroom aanbieders en de onkosten kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei beheerders van het net service verlenen. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt eigen prijsstrategieën voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Mont-Sur-Marchienne betreft Aieg. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Charleroi wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Mont-Sur-Marchienne

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Charleroi
 • Populaire CV: Sime
 • Aandeel duurzaam: 24,20%
 • Postcodegebied: 6032
 • Gem. mazout: 2600 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Aieg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,395
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-mont-sur-marchienne

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Mont-Sur-Marchienne ligt dit gemiddeld op 1495 m3 en 3490 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je realiseert. Deze factoren dragen bij aan de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Heb jij niets met groen? Laat dit dan open. Ten opzichte van abonnementen zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Door de bank genomen kan het uit om jaarlijks een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle beschikbare aanbieders + contracten. Van elk abonnement zoek je details als soort energie, looptijd abonnement, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Mont-Sur-Marchienne, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de leverancier die aansluit op jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige kortingsactie gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van het bedrijf. Onder andere www.luminus.be of natuurlijk www.eneco.be. Jouw nieuwe energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Mont-Sur-Marchienne


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €290 voordeel geven. Evenwel, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Op energiehunter.be vind jij 5 bruikbare tips & tricks die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigadvies 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Praktische tip 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Advies 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Advies 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Praktische tip 5: repareer je kraan als deze lekt.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Mont-Sur-Marchienne. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Echter, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, switchen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. Normaliter worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En mogelijk ontvang je ook wel een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Mont-Sur-Marchienne. Bij een contract met een langere looptijd zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij 1 jarige contracten krijg je elke 12 maanden zo’n persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verzorgt je aanstaande aanbieder de opzegging van de actuele contracten middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en selecteer een nieuwe energieleverancier. Bijv. Eneco, ENGIE of natuurlijk Poweo. Bij de volgende stap selecteer je de datum waarop het contract van start gaat. Je geselecteerde organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Geholpen door deze website bekijk je altijd de laagste prijzen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.belpower.be, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van lage prijzen en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Mont-Sur-Marchienne vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Mont-Sur-Marchienne en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Mont-Sur-Marchienne

Veel leveranciers faciliteren inmiddels groene stroom in Mont-Sur-Marchienne. Op dit gebied kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle groene stroom is daadwerkelijk groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval zeker voor “Groen uit België”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Mont-Sur-Marchienne vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Rondom de gemeente Charleroi bestaan er tegenwoordig nogal wat activiteiten binnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 6032. In deze woonplaats kan je meer en meer extra voordelig meewerken met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet Henegouwen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen installeren
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over OCTA+ juli 2024.