Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Marcinelle

Zonder problemen energie vergelijken in Marcinelle? Geholpen door www.energiehunter.be vergelijk je moeiteloos alle relevante aanbieders. Je kunt denken aan Luminus & Lampirus. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Marcinelle voor jou de beste prijs heeft. Tevens tref je op deze pagina praktische info over thema’s als energieaansluitingen en vaste en variabele tarieven. Verder bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Charleroi
Netbeheerder Elektra:Aiesh
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,389
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote organisaties onder elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 375,00.

Snel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Marcinelle?

Er zijn meer en meer energieleveranciers in Marcinelle. Dit varieert van Engie tot Watz, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag moet je een keuze maken uit ruim 30 aanbieders. Deze zijn allemaal aangesloten op de infrastructuur van Aiesh. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke organisaties tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Marcinelle is in juli 2024? Geef moeiteloos de benodigde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap direct moeiteloos over. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, gas en stroom maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Aan de hand van onze handige vergelijker achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Marcinelle, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. D.m.v selecties in de Energiehunter vind jij simpel en snel een energieproduct dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Marcinelle

 • Engie: Overzichtelijke contracten
 • OCTA+: Exclusieve kortingen
 • Lampiris: Duidelijke website
 • MEGA: Verschillende termijnen
 • Essent: Grip op verbruik en de kosten
 • Eneco: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Luminus: Nr. 1 in water en wind op Belgische bodem
 • Elegant: Reken jouw energiekoste online uit
 • Watz: Online meterstanden doorgeven
 • Wase Wind: Eenvoudig verbruik inzien
 • Comfort Energy: Eerlijk en transparant
 • Poweo: Reken jouw energiekoste online uit

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas & stroom bedrijven en de prijzen zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er diverse netbeheerders service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder verwerkt eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Marcinelle betreft Aiesh. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Charleroi is de netbeheerder van het gas Ideg. Als er sprake is van een storing zullen zij dit afhandelen.

Kerngegevens Marcinelle

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Charleroi
 • CV ketel: Itho Daalderop
 • Groene energie: 23,60%
 • Postcodegebied: 6001
 • Verbruik Mazout: 2540 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Aiesh
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,389
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-marcinelle

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Als eerste de basisinformatie. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Marcinelle is dat gemiddeld 1465 m3 + 3460 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat je opwekt. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op het energietarief.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Aangaande contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. Door de bank genomen is het gunstiger om elk jaar opnieuw een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je gaat nu door naar een tabel met alle mogelijke energie aanbieders. Bij ieder contract tref jij details met betrekking tot soort energie, looptijd contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Marcinelle, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die rijmt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een interessante aanbieder gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de aanvraag-pagina van de leverancier. Dit kan zijn www.energie2030.be en ook www.eneco.be. De door jou gekozen energieleverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Marcinelle


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €275 bonus betekenen. Maar, wat zijn de andere opties voor lagere maandlasten? Hieronder vind je 5 bruikbare tips & tricks waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaaradvies 1: isoleer CV-leidingen
 • Praktische tip 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Praktische tip 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Praktisch advies 4: geen open haard gebruiken.
 • Tip 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze overstap-medewerkers adviseren: regel jaarlijks het overstappen in Marcinelle. Daarna ben je het voordeligst uit. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je al overstappen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen overstappen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens de contracttermijn. Veelal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet hoeveel je gaat betalen. En als je geluk hebt beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiewereld hanteren we: langlopende contracten zijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Marcinelle. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daarentegen, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je alle jaren een persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak verwerkt jouw gekozen leverancier de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de voordeligste energieleverancier. Bijv. OCTA+, Lampiris of natuurlijk Poweo. Tevens kies je de ingangsdatum (start levering). Je gekozen gas en stroom leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij de energievergelijker tref je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.octaplus.be, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door goedkope tarieven en grote welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Marcinelle vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Marcinelle en vind de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Marcinelle

Bijna alle energie aanbieders verschaffen inmiddels groene stroom in Marcinelle. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt duurzaam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan de selectie “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Marcinelle vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In het leefgebied van de gemeente Charleroi onderscheiden we verscheidene acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6001. In deze buurt kan je vaak relatief goedkoop bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Bekijk ook de 5 handige bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Check ook Elegant overstappen.