Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Romerée

Gemakkelijk energie vergelijken in Romerée? Via www.energiehunter.be doorzoek je gemakkelijk alle erkende energie aanbieders als bijv. OCTA+ en Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Romerée voor jou de beste prijs heeft. Bovendien tref je via de energievergelijker bruikbare info over thema’s als verschillende gasregio’s en vaste en variabele tarieven. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Doische
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,385
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3440 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar tot wel € 275,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Romerée?

Er zijn enorm veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Romerée. Dit loopt van Lampirus tot Luminus, de keuze is reusachtig groot. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 20 maatschappijen. Deze leveranciers lopen allemaal via het gas- en stroom netwerk van Ideg. Het is vrijwel uitgesloten om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Bekijken welke leveranciers je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Romerée is in juli 2024? Voer direct de benodigde gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, gas & stroom aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. Tijdens gas- en stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van de energietarievenvergelijker bekijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Romerée, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. Met behulp van filters in de energievergelijker bekijken jullie moeiteloos een energieproduct dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Romerée

 • Engie: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • OCTA+: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Lampiris: Transparant en eerlijk
 • MEGA: Meerdere contracten
 • Essent: Duidelijke website
 • Eneco: Met 95 eigen windmolens
 • Luminus: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Elegant: Blog met handige bespaartips
 • Watz: Jonge frisse Belgische energieleverancier
 • Wase Wind: Transparant en eerlijk
 • Comfort Energy: Ook flexibele prijzen
 • Poweo: Meerdere contracten

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van energieleveranciers en de onkosten variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er nogal wat beheerders verbonden zijn. Elke beheerder heeft weer aparte prijzen voor transport. De netbeheerder van stroom in Romerée is Ideg. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Doische is de aardgas netbeheerder Ideg. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Feiten en cijfers Romerée

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Doische
 • CV ketel: Faber
 • Groene stroom: 23,20%
 • Postcodegebied: 5680
 • Mazout verbruik: 2500 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,385
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3440 kWh
energie-vergelijken-romeree

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Start met je huis en woningdetails. Dit gaat over gezinssamenstelling, en je adresgegevens.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In Romerée gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1445 m3 en 3440 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je genereert. Deze aspecten beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Aangaande looptijd kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Dikwijls is het een goed idee om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat volgt is een overzicht met alle mogelijke energie aanbieders. Van elk abonnement bekijk je specificaties aangaande oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Romerée, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de partij die rijmt met jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een relevante actie in het lijstje? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van de energie-onderneming. O.a. www.engie.be of natuurlijk www.zeno.be. Jouw toekomstige energieleverancier regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Romerée


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €305 bonus betekenen. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand lees je 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: sluit de klep van de open haard
 • Praktisch advies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Bespaaradvies 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Advies 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Bezuinigadvies 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? De energiehunters raden aan: maak een sport van het overstappen in Romerée. Op die manier maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen switchen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij de modelovereenkomst. Normaal worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Bij variabele prijzen werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En wellicht krijg je ook nog eens een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie is het principe: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met allerlei kortlopende energiecontracten voor Romerée. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij elk jaar zo’n dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert jouw gekozen gas en stroom leverancier de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en kies de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE of natuurlijk Belpower. Bij de volgende stap kies je de ingangsdatum van het contract. De aanstaande organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij onze website vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.comfortenergy.be, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Middels voordelige tarieven en intense welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Romerée vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Romerée en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Romerée

Een groot deel van de organisaties bieden op dit moment groene stroom in Romerée. Echter zijn er diverse keuzes te maken. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle “groene stroom” is ook echt groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat bedrijven een groene strategie voeren? Gebruik dan uiteraard voor “Groen uit België”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Romerée vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Doische bestaan er allerlei projectenbinnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5680. In deze regio kan je in toenemende mate tegen een aantrekkelijke prijs meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Namen helemaal energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minder energie verbruiken! Check de Belangrijke energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Mega overstappen.