Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Gochenée

Eenvoudig energie vergelijken in Gochenée? Middels deze website ontdek je supersnel alle relevante leveranciers als bijv. Essent en Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Gochenée de laagste prijs biedt. Ook vind je op deze website nuttige info info over zaken als bijvoorbeeld gastarieven en tips om jouw huis te verduurzamen. Bovendien bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Doische
Netbeheerder Elektra:Aiesh
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,381
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3420 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenbij elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Besparingen mogelijk tot wel € 450,00.

Probleemloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Gochenée?

We zien nogal wat energieleveranciers voorhanden in Gochenée. Dit loopt van Lampirus tot Luminus, er zijn opties bij de vleet. Hedendaags heb je de keuze uit zo’n 25 aanbieders. Zij gebruiken allen het netwerk van Aiesh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Ontdekken welke gas & stroom bedrijven er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gochenée is in juli 2024? Geef hierna de privé gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 bruikbare bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. Via de energievergelijker tref je snel de goedkoopste energieleverancier van Gochenée, die aansluit op jouw wensen. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. Dankzij selecties maken in de prijzenvergelijker vinden jullie simpel en snel een contract dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Gochenée

 • Engie: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • OCTA+: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Lampiris: Online energiesimulator
 • MEGA: Goed bereikbare klantendienst
 • Essent: Exclusieve kortingen
 • Eneco: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Luminus: Goed bereikbare klantendienst
 • Elegant: Inzicht in energiegebruik
 • Watz: Alles beheren via de klantzone
 • Wase Wind: Waar loyale klanten worden beloond
 • Comfort Energy: Overzichtelijke contracten
 • Poweo: Uitstekend bereikbare klantenservice

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten aanbieders en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er veel beheerders actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor transport. De netbeheerder van het stroom in Gochenée is Aiesh. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Doische is de aardgas netbeheerder Ideg. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Cijfers en feiten Gochenée

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Doische
 • Populair merk: Benraad
 • Groene stroom: 22,80%
 • Centrale postcode: 5680
 • Aantal mazout liters: 2460 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Aiesh
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,381
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3420 kWh
energie-vergelijken-gochenee

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste je huis en woningdetails. Dit gaat over omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Gochenée bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1425 m3 en nog eens 3420 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je opwekt. Al deze zaken hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Omtrent contracten kan je kiezen voor 1 t/m 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Meestal loont het om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat volgt is een tabel met alle verkrijgbare energieleveranciers. Bij alle abonnementen lees je voorwaarden als oorsprong energie (groen of grijs), contractsduur, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Gochenée, en de eventuele korting. Kies de aanbieder die klopt met jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire prijsaanbieding gespot? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van de energieleverancier. O.a. www.energie2030.be of natuurlijk www.eneco.be. De door jou gekozen energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Gochenée


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €350 besparen. Desondanks, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Via onze hunters vind je 5 handige bespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Advies 1: isoleer CV-leidingen
 • Praktische tip 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Bespaaradvies 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Bespaaradvies 4: tochtstrips gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: check regelmatig de radiatoren

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Gochenée. Daarna ben je het voordeligst uit. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen wisselen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. Vaak vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat je de komende jaren betaalt. En als je geluk hebt krijg jij daarnaast ook een aantrekkelijke bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Gochenée. Bij een contract met een langere looptijd zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je alle jaren zo’n scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel regelt de geselecteerde leverancier het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de goedkoopste of meest populaire partij. Denk aan Luminus, Essent + ZENO. Tevens kies je de ingangsdatum (start levering). De aankomende leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door onze website vind je altijd de allerlaagste tarieven. Als je zelf gaat naar bijv. www.engie.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Kinderspel: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van voordelige tarieven en intense welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Met dat prijsbeleid trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Gochenée vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Gochenée en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in Gochenée

Het gros van de maatschappijen verschaffen op dit moment groene stroom in Gochenée. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd verschilt nogal. Niet ieder “groene energie” contract komt 100% groen tot stand. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan de optie “Groene stroom uit België”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Gochenée vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de streek van de gemeente Doische bestaan er vele activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 5680. In de regio kan je soms met financiële bonussen meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over 5 handige bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Essent overstappen.