Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vierves-Sur-Viroin

Snel online energie vergelijken in Vierves-Sur-Viroin? Door gebruik te maken van www.energiehunter.be check je moeiteloos alle grote maatschappijen. Je kunt denken aan Essent & Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, begroot het stroom- en gasverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Vierves-Sur-Viroin voor jou de beste prijs heeft. Tevens bekijk je op onze website nuttige info info over thema’s als o.a. energieaansluitingen en de slimme meter. Ook komen we met tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Viroinval
Netbeheerder Elektra:Aiesh
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,379
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijvenin een overzicht
 • De beste energie aanbiedingen
 • Enorme besparingen tot wel € 380,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Vierves-Sur-Viroin?

Er zijn steeds meer energieleveranciers voorhanden in Vierves-Sur-Viroin. Van Lampirus tot Ecopower, de keuze is reusachtig groot. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 25 bedrijven. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het netwerk van Aiesh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke gas & stroom organisaties actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vierves-Sur-Viroin is voor jouw verbruik? Geef vlug de gevraagde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van stroom en gas storingen, dan wil je dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Via onze prijzencheck ontdek je rap de goedkoopste energieleverancier van Vierves-Sur-Viroin, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. Aan de hand van selecties in de energievergelijker zoeken jullie moeiteloos een overeenkomst dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Vierves-Sur-Viroin

 • Engie: ENGIE Electrabel Carplug Home
 • OCTA+: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Lampiris: Altijd inzicht in het verbruik
 • MEGA: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Essent: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Eneco: Loyaliteit wordt beloont via de Comfort Bonus
 • Luminus: Duidelijke website
 • Elegant: Online inzicht in verbruik
 • Watz: Meerdere contracten
 • Wase Wind: Eigen windparken door hele land
 • Comfort Energy: Grootste verdeler van kwaliteitsmazout in België
 • Poweo: Zelf termijnbedrag wijzigen

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas en stroom aanbieders en de prijzen kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er verschillende beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De huidige elektriciteit netbeheerder in Vierves-Sur-Viroin betreft Aiesh. De tarieven van het netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Viroinval valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Ideg. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Cijfers en feiten Vierves-Sur-Viroin

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Viroinval
 • Populair merk: AWB
 • Aandeel duurzaam: 22,60%
 • Postcodegebied: 5670
 • Mazout: 2440 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Aiesh
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,379
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-vierves-sur-viroin

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Situatieschets

  Start met je woning en gezinssituatie. Dit gaat over omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Vierves-Sur-Viroin is dit gemiddeld zo’n 1415 m3 plus 3410 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken werken door in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake contractduur kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. Veelal is het gunstiger om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je gaat nu door naar een tabel met alle beschikbare energie aanbieders. Bij ieder contract bekijk je informatie aangaande soort energie, looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Vierves-Sur-Viroin, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de leverancier die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geldige prijsaanbieding beschikbaar? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de aanbieder. Onder andere www.lampiris.be en ook www.antargaz.be. Jouw toekomstige energieonderneming zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Vierves-Sur-Viroin


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €395 opleveren. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Via de energiehunter lees je vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: ventileer kort en bewust
 • Advies 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Bezuinigtip 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Bespaartip 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Bespaartip 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Onze experts zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Vierves-Sur-Viroin. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, wisselen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. Doorgaans worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En mogelijk krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Vierves-Sur-Viroin. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij 1 jarige contracten krijg jij jaarlijks een scherpe welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, doorgaans verwerkt de toekomstige energie-aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de beste partij. Populaire bedrijven zijn Eneco, Essent en ook Elegant. Hierna neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. De betreffende energiemaatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Dankzij onze vergelijker bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.eneco.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe kan zoiets? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Via lagere tarieven en grote welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Vierves-Sur-Viroin vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Vierves-Sur-Viroin en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in Vierves-Sur-Viroin

Een groot deel van de leveranciers faciliteren op dit moment groene stroom in Vierves-Sur-Viroin. Op dit front is onderling veel verschil te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt nogal. Niet alle groene energie is ook echt groen. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat bedrijven 100% transparant zijn? Kies in dat geval zeker voor “Groen uit België”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Vierves-Sur-Viroin vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Viroinval bestaan er steeds meer projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5670. In deze buurt kan je soms financieel aantrekkelijk bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Namen helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bezoek ook Antargaz afsluiten.