Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Le Mesnil

Zonder problemen energie vergelijken in Le Mesnil? Door gebruik te maken van de Energiehunter vergelijk je snel en simpel alle beschikbare leveranciers. Voorbeelden zijn Engie & Poweo. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Le Mesnil de laagste prijs biedt. Bovendien vind je op onze website nuttige informatie informatie over zaken als o.a. energiegebruik in de regio en handige bespaartips. Bovendien komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Viroinval
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,373
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders in een overzicht
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 490,00.

Zonder problemen overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Le Mesnil?

Er zijn meer en meer energieleveranciers in Le Mesnil. Dat loopt van Eneco tot een speler als Comfort Energy, er is gewoon veel te kiezen. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 25 maatschappijen. Deze aanbieders werken uitsluitend met het gas- en stroom netwerk van Ideg. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Ontdekken welke gas en stroom leveranciers actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Le Mesnil is op dit moment? Voer snel de gevraagde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Is er sprake van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Oftewel: kijk niet alléén naar prijs. Alles bij elkaar genomen geeft iedereen prioriteit aan een goedkoop energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Via onze tarievencheck tref je snel de goedkoopste energieleverancier van Le Mesnil, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Dankzij selecties in de tarievenvergelijker ontdek jij zonder problemen een energieproduct dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Le Mesnil

 • Engie: Contact via telefoon, mail en social media
 • OCTA+: Altijd bereikbaar
 • Lampiris: Online meterstanden doorgeven
 • MEGA: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Essent: Online meterstanden doorgeven
 • Eneco: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Luminus: Online facturen bekijken
 • Elegant: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Watz: Grip op verbruik en de kosten
 • Wase Wind: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Comfort Energy: Grootste verdeler van kwaliteitsmazout in België
 • Poweo: Ook modelcontracten

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van energiebedrijven en de energietarieven variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er allerlei beheerders van het net diensten leveren. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Le Mesnil is Ideg. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Viroinval wordt transport van het aardgas beheerd door Ideg. Als er sprake is van een storing zullen zij dit afhandelen.

Informatie over Le Mesnil

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Viroinval
 • Populaire CV: Junkers
 • Aandeel duurzaam: 22,00%
 • Centrale postcode: 5670
 • Gem. mazout: 2380 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,373
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh
energie-vergelijken-le-mesnil

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Natuurlijk je contactgegevens. Dat betreft de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Le Mesnil ligt dat gemiddeld op circa 1590 m3 + 3380 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. Al deze zaken zie je weer terug in het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Inzake contracttermijn zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. Normaliter is het verstandig om eens in de 12 maanden weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle beschikbare energie aanbieders. Bij elk pakket vind je gegevens over soort energie, abonnementstermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Le Mesnil, en de welkomstkorting. Kies de organisatie die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een passende aanbieder gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van de maatschappij. Bijv. www.essent.be en ook www.elegant.be. De nieuwe energie-partij regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Le Mesnil


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €280 rendement bieden. Desondanks, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Onderstaand tref jij vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: gebruik alleen A++ producten
 • Advies 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Praktisch advies 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Bespaaradvies 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Advies 5: neem een energiezuinige airco

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten vinden: ga elke jaar opnieuw overstappen in Le Mesnil. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, wisselen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. In algemene zin vinden deze wijzigingen plaats in januari en in juli. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En mogelijk beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energie industrie is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Le Mesnil. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je elk jaar deze hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken regelt jouw aankomende energiemaatschappij het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en selecteer de beste aanbieder. Bijv. OCTA+, Lampiris en ook Elegant. Bij de volgende stap selecteer je het moment waarop het contract ingaat. Jullie geselecteerde gas en stroom leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door onze website check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.luminus.be, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Met behulp van lagere onkosten en intense welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Le Mesnil vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Le Mesnil en vind de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Le Mesnil

Veel energieleveranciers verschaffen ondertussen groene stroom in Le Mesnil. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet elk “groene stroom” label kent ook echt een groene bron. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan het filter “100% groene stroom uit BE”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Le Mesnil vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
Rondom de gemeente Viroinval bestaan er vele projectenvolledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5670. In de regio kan je soms vrij voordelig participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet Namen helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En niet te vergeten: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk info van Mega afsluiten.