Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Petite-Chapelle

Gemakkelijk energie vergelijken in Petite-Chapelle? Door gebruik te maken van www.energiehunter.be vind je overzichtelijk alle grote bedrijven als bijv. Luminus en Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Petite-Chapelle de beste deal heeft! Verder bekijk je via de energievergelijker handige informatie over topics als bijvoorbeeld onderwerpenen info over duurzame energie. Ook komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Couvin
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,37
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenin een overzicht
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Besparing loopt op tot € 240,00.

Snel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Petite-Chapelle?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Petite-Chapelle. Van Eneco tot aan Luminus, de keuze is enorm. Vandaag kan je kiezen uit om en nabij 35 leveranciers. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Ideg. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Benieuwd welke gas en stroom aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Petite-Chapelle is in juli 2024? Voer hierna de privé gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap direct moeiteloos over. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Echter, energiemaatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van een gasstoring, dan is het gewenst dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Dankzij de energiehunter achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Petite-Chapelle, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. Met behulp van selecties in de Energiehunter zoekt men simpel en snel een overeenkomst dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Petite-Chapelle

 • Engie: Met zonnepanelen service
 • OCTA+: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Lampiris: Je steunt de Belgische economie
 • MEGA: Waar loyale klanten worden beloond
 • Essent: €50 tot €150 korting bij langlopend contract
 • Eneco: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Luminus: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Elegant: Contact via telefoon, mail en social media
 • Watz: Met handige energiesimulator
 • Wase Wind: Ook met zonnepanelen
 • Comfort Energy: Blog met handige bespaartips
 • Poweo: Uitstekende klantenservice

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas & stroom aanbieders en de onkosten kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Petite-Chapelle heet Ideg. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Couvin wordt transport van het aardgas beheerd door Ideg. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Informatie over Petite-Chapelle

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Couvin
 • CV Merk: Bulex
 • Aandeel duurzaam: 21,70%
 • Hoofdpostcode: 5660
 • Verbruik stookolie: 2350 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,37
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-petite-chapelle

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. In Petite-Chapelle ligt dat gemiddeld op circa 1575 m3 en 3365 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je opwekt. Deze aspecten werken door in het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande prijs zekerheden zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Door de bank genomen kan het uit om jaarlijks een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je gaat nu door naar een tabel met alle interessante aanbieders van energie. Van alle pakketten tref je gegevens m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), contractsduur, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Petite-Chapelle, en de welkomstbonus. Selecteer de aanbieder die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een actuele actie gecheckt? Klik op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de maatschappij. Onder andere www.engie.be of natuurlijk www.trevion.be. Jouw toekomstige energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Petite-Chapelle


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €340 bonus betekenen. Daartegenover, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand bekijk jij 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Bezuinigtip 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Praktisch advies 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Praktische tip 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Bespaartip 5: Benut de pompschakelaar

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? De energiehunters zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Petite-Chapelle. Dan realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt altijd, switchen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In dat geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen het modelcontract. Dikwijls vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En wellicht ontvang je ook wel een nieuwe klanten bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In energieland geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met diverse kortlopende energiecontracten voor Petite-Chapelle. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij een jaarcontract ontvang je alle jaren deze hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal regelt jouw toekomstige energieleverancier het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de voordeligste energieaanbieder. Bijv. Eneco, Lampiris of Belpower. Daarnaast selecteer je de startdatum van het abonnement. De aanstaande leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Via www.energiehunter.be vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.lampiris.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van lagere tarieven en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Petite-Chapelle vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Petite-Chapelle en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Petite-Chapelle

Veel maatschappijen ondersteunen op dit moment groene stroom in Petite-Chapelle. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De oorsprong van deze groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder groene energie contract kent ook echt een groene bron. Het gros van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat bedrijven daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval de optie “Groene stroom uit België”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Petite-Chapelle vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Couvin zien we allerlei projectenbinnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 5660. In de regio kan je soms vrij voordelig deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen 30 jaar moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Warm water via de zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over Eneco afsluiten.