Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Pétigny

Op je gemak energie vergelijken in Pétigny? Door gebruik te maken van energiehunter.be vergelijk je probleemloos alle erkende maatschappijen zoals Watz en Lampirus. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en bekijk welke energieleverancier in Pétigny het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast verzamel je op deze website uitgebreide info over onderwerpen als energieproblemen en handige bespaartips. Tevens geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Couvin
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,369
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote aanbieders naast elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Bespaar tot wel € 490,00.

Eenvoudig overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Pétigny?

We zien erg veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Pétigny. Dit loopt van Poweo tot aanbieders zoals Mega, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag tellen we ruim 40 providers. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van het net van Ideg. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Achterhalen welke energiebedrijven actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Pétigny is? Geef hierna jouw eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, gas en stroom leveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. D.m.v onze energie bekijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Pétigny, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Door middel van filters in de tool bekijk je verrassend eenvoudig een energieproduct dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Pétigny

 • Engie: Contact via telefoon, mail en social media
 • OCTA+: Een persoonlijke aanpak
 • Lampiris: Inzicht in energiegebruik
 • MEGA: Eigen account
 • Essent: Gemakkelijke verhuisservice
 • Eneco: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Luminus: 161 windturbines, 7 waterkrachtcentrales en 2 thermische centrales
 • Elegant: Eigen account
 • Watz: Verstand van zaken!
 • Wase Wind: Met handige energiesimulator
 • Comfort Energy: De Mazout expert
 • Poweo: Biedt hulp bij duurzame oplossingen

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas en stroom maatschappijen en de onkosten zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel beheerders van het net op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder hanteert weer aparte prijzen voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Pétigny betreft Ideg. De prijzen van het netbeheerder zijn weer anders per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Couvin wordt transport van het aardgas beheerd door Ideg. Mocht er een stroing zijn, dan lossen zij dit normaal gesproken op.

Facts and figures Pétigny

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Couvin
 • Populair merk: Atag
 • Groene stroom: 21,60%
 • Centrale postcode: 5660
 • Mazout: 2340 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,369
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-petigny

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Als eerste jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de omgeving Pétigny is dat gemiddeld 1570 m3 en 3360 kWh. Bezit je een gasloze woning. In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten werken door in de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. Vaak is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat daarna komt is een tabel met alle grote leveranciers en contracten. Bij elk abonnement tref jij informatie met betrekking tot herkomst van stroom en gas, abonnementstermijn, de kostprijs van gas en elektra in Pétigny, en de welkomstbonus. Kies de maatschappij die matcht met jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een passende aanbieding beschikbaar? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van het bedrijf. Dit kan zijn www.energie2030.be of www.aspiravi.be. De betreffende energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Pétigny


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €335 rendement bieden. Desalniettemin, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters vind je 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Advies 1: een afwasteil gebruiken
 • Bezuinigtip 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bezuinigadvies 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Tip 4: het dak isoleren.
 • Bezuinigadvies 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Pétigny. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Echter, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, switchen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. In de regel kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En als je geluk hebt beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren kunnen qua prijs niet concurreren met velerlei kortlopende energiecontracten voor Pétigny. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desondanks, bij 1 jarige contracten krijg jij alle jaren deze dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken regelt de toekomstige energiemaatschappij het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de beste of voordeligste maatschappij. Zoals Eneco, ENGIE en Energie 2030. Vervolgens kies je de ingangsdatum van het contract. Jouw aanstaande leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van onze website check je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.octaplus.be, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door voordelige tarieven en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Pétigny vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Pétigny en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Pétigny

Het gros van de aanbieders leveren inmiddels groene stroom in Pétigny. Toch is hier veel variatie in mogelijk. De manier van produceren van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk “groene energie” label heeft ook echt een groene oorsprong. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval het filter “Groen gas/elektra uit België”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Pétigny vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Voor inwoners van de gemeente Couvin bestaan er nogal wat projectenrondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5660. In de regio kan je soms tegen een gunstig tarief bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Namen helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk info van Essent afsluiten.