Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Cul-Des-Sarts

Snel energie vergelijken in Cul-Des-Sarts? Middels onze vergelijker vergelijk je probleemloos alle verkrijgbare energie aanbieders als bijv. OCTA+ & Comfort Energy. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Cul-Des-Sarts de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast bekijk je via onze vergelijker bruikbare informatie over thema’s als energiegebruik in de regio en tips om jouw huis te verduurzamen. Verder vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Couvin
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,363
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvennaast elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Besparing loopt op tot € 250,00.

Snel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Cul-Des-Sarts?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers beschikbaar in Cul-Des-Sarts. Dit loopt van Essent tot en met OCTA+, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 25 maatschappijen. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Ideg. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario bieden wij de energiesimulator. Benieuwd welke gas & stroom maatschappijen je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Cul-Des-Sarts is voor jouw verbruik? Vul hierna de eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap direct moeiteloos over. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, gas & stroom leveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als een stroomstoring, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Met behulp van de energietarievenvergelijker achterhaal je vlug de goedkoopste energieleverancier van Cul-Des-Sarts, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Door gebruik te maken van jouw input in de energievergelijker check je verrassend eenvoudig een energiecontract dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Cul-Des-Sarts

 • Engie: Zelf verbruik in de gaten houden
 • OCTA+: Gemakkelijke verhuisservice
 • Lampiris: Goed bereikbare klantendienst
 • MEGA: Goed bereikbare klantendienst
 • Essent: Online facturen bekijken
 • Eneco: Wekt groot deel elektriciteit zelf op
 • Luminus: Vaste energieprijzen
 • Elegant: Prettige klantendienst
 • Watz: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Wase Wind: Sensibiliseren voor zuinig energiegebruik
 • Comfort Energy: Ook flexibele prijzen
 • Poweo: Altijd scherpe acties

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De condities van organisaties en de kosten verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende beheerders van het net werkzaam zijn. Elke netbeheerder rekent eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Cul-Des-Sarts is Ideg. De prijzen voor zo’n netbeheerder wisselen per postcodegebied. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Couvin valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Ideg. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen verholpen.

Cijfers en feiten Cul-Des-Sarts

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Couvin
 • Populaire CV: Pentec
 • Groene energie: 21,00%
 • Centrale postcode: 5660
 • Aantal mazout liters: 2280 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,363
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-cul-des-sarts

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Dat betreft samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Cul-Des-Sarts gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1540 m3 + 3330 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Deze factoren werken door in jouw energierekening.

 3. Kies soort energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Met betrekking tot prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. Veelal is het verstandig om ieder jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Je ziet nu een tabel met alle mogelijke aanbieders + contracten. Van alle abonnementen check je voorwaarden m.b.t. type stroom/gas, contractsduur, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Cul-Des-Sarts, en de welkomstkorting. Selecteer de organisatie die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een mooie korting gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van het energiebedrijf. Denk aan www.energie2030.be of www.energypeople.be. De gekozen energieonderneming regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Cul-Des-Sarts


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €365 rendement bieden. Maar, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand tref je 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Tip 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bezuinigadvies 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Bezuinigadvies 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Tip 5: repareer je kraan als deze lekt.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Cul-Des-Sarts. Zodanig betaal je het minst voor je energie. Desondanks, doe dit wel op het juiste moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen wisselen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In dat geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er 2 smaken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid gedurende de contractperiode. In algemene zin worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Cul-Des-Sarts. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je elk jaar een persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard verzorgt je betreffende energieleverancier de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en selecteer de voordeligste maatschappij. Populaire bedrijven zijn Eneco, Lampiris en Comfort Energy. Ook neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. Jullie betreffende energieleverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van energiehunter.be ontdek je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.ebem.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Cul-Des-Sarts vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Cul-Des-Sarts en vind de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Cul-Des-Sarts

Een aanzienlijk deel van de bedrijven bieden onderhand groene stroom in Cul-Des-Sarts. Echter kunnen grote verschillen optreden. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer divers. Niet alle “groene stroom” komt 100% groen tot stand. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Selecteer dan het filter “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Cul-Des-Sarts vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Couvin bestaan er vele stappen binnen het domein duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 5660. Als inwoner van deze plaats kan je steeds vaker tegen een aantrekkelijke prijs deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Namen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bezoek ook Lampirus abonnement.