Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Brûly-De-Pesche

Gemakkelijk energie vergelijken in Brûly-De-Pesche? Met behulp van energiehunter.be doorzoek je moeiteloos alle beschikbare energiebedrijven als bijv. Mega & Poweo. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Brûly-De-Pesche de laagste prijs hanteert. Daarnaast check je op deze pagina bruikbare info over thema’s als o.a. onderwerpenen alternatieven voor de CV-ketel. Tevens vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Couvin
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,362
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle aanbieders eenvoudig vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 380,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Brûly-De-Pesche?

Wij zien nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Brûly-De-Pesche. Van Poweo tot aanbieders zoals Comfort Energy, de keuze is enorm. Vandaag zijn het zo’n 40 aanbieders. Deze leveranciers gebruiken allen de infrastructuur van Ideg. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval is de energiesimulator toe te passen. Weten welke gas & stroom organisaties je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Brûly-De-Pesche is die past bij jouw verbruik? Vul direct jouw gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dat is nooit anders geweest. Met behulp van onze handige vergelijker check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Brûly-De-Pesche, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. D.m.v jouw input in de tarievenvergelijker bekijken jullie probleemloos een contract dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Brûly-De-Pesche

 • Engie: Transparant en eerlijk
 • OCTA+: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Lampiris: Prima klantendienst
 • MEGA: Waar loyale klanten worden beloond
 • Essent: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Eneco: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Luminus: Handige website
 • Elegant: Simpel en eenvoudig
 • Watz: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Wase Wind: Biedt financiële steun aan windparken
 • Comfort Energy: Tankdiensten als keuring, saneren en plaatsen nieuwe tank
 • Poweo: Duurzame oplossingen voor jouw woning

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen juni 2024)

De producten van gas & stroom aanbieders en de energietarieven variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Brûly-De-Pesche betreft Ideg. De kosten van het netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Couvin wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Kerngegevens Brûly-De-Pesche

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Couvin
 • CV ketel: Pelgrim
 • Groene stroom: 20,90%
 • Hoofdpostcode: 5660
 • Mazout consumptie: 2270 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,362
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-bruly-de-pesche

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Dat betreft aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In Brûly-De-Pesche gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1535 m3 en nog eens 3325 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Alle ingevoerde gegevens hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contracttermijn heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Vaak loont het om elke 12 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Je gaat nu door naar een tabel met alle populaire aanbieders van energie. Bij alle abonnementen achterhaal je specificaties met betrekking tot herkomst energie, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Brûly-De-Pesche, en de welkomstbonus. Selecteer de maatschappij die klopt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geschikte aanbieder in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de webpagina van de energieleverancier. Zoals www.octaplus.be + www.eneco.be. De nieuwe energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Brûly-De-Pesche


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan in sommige gevallen wel €370 besparen. Maar, kan ik nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina bieden wij 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktische tip 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Praktisch advies 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Tip 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Praktisch advies 4: tochtstrips gebruiken.
 • Tip 5: profiteer van gratis daglicht

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? De energiehunters geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Brûly-De-Pesche. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je overstappen van aanbieder, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens halfjaarlijkse indexaties. Doorgaans worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En soms krijg je ook nog eens een introductiekorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten hanteren we: langlopende contracten zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Brûly-De-Pesche. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daartegenover, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij elk jaar een scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, meestal regelt de aankomende gas en stroom maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de prijzen en neem een nieuwe energiemaatschappij. Bedrijven als Eneco, ENGIE + ZENO. Tevens selecteer je wanneer het contract in moet gaan. Jouw gekozen gas en stroom aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij de energievergelijker check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.belpower.be, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels lagere tarieven en intense welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Brûly-De-Pesche vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Brûly-De-Pesche en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Brûly-De-Pesche

Veel energieleveranciers ondersteunen op dit moment groene stroom in Brûly-De-Pesche. Op dit gebied kunnen grote verschillen optreden. De afkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet elk groene energie label is daadwerkelijk groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan de optie “Groen gas/elektra uit België”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Brûly-De-Pesche vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Couvin zien we verscheidene opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 5660. In deze woonplaats kan je steeds vaker tegen een aantrekkelijke prijs meewerken met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Integreren van zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Watz abonnement.