Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Brûly

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Brûly? Via de Energiehunter doorzoek je supersnel alle relevante bedrijven als o.a. Mega & Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Brûly de laagste prijs hanteert. Daarnaast lees je op energiehunter.be bruikbare info over zaken als o.a. onderwerpenen handige bespaartips. Tevens geven we 5 handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Couvin
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,361
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle maatschappijenvergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar tot wel € 340,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Brûly?

We zien enorm veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Brûly. Van Engie tot Mega, er zijn meer leveranciers dan ooit. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 20 aanbieders. Deze zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Ideg. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas en stroom bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Brûly is op dit moment? Geef snel de eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Maar, gas & stroom organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Is er gas- en stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Het punt is: kijk ook naar service. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! Middels onze handige vergelijker vind je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Brûly, specifiek voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van selecties maken in de energievergelijker achterhaalt men eenvoudig een energieovereenkomst dat klopt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Brûly

 • Engie: Online energiesimulator
 • OCTA+: Prima klantendienst
 • Lampiris: 1000+ lokale producenten van groene stroom
 • MEGA: Reken jouw energiekoste online uit
 • Essent: Ook modelcontracten
 • Eneco: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Luminus: Eerlijk en transparant
 • Elegant: Online inzicht in verbruik
 • Watz: Uitstekende klantenservice
 • Wase Wind: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Comfort Energy: Vast bedrag per maand
 • Poweo: Blog met handige bespaartips

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten energiemaatschappijen en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat beheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft eigen prijsstrategieën voor transport. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Brûly betreft Ideg. De prijzen voor zo’n netbeheerder wisselen per postcodegebied. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Couvin wordt transport van het aardgas beheerd door Ideg. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten over Brûly

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Couvin
 • Populaire CV: Oertli
 • Aandeel duurzaam: 20,80%
 • Hoofdpostcode: 5660
 • Gem. mazout: 2260 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,361
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh
energie-vergelijken-bruly

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Situatieschets

  Als eerste jouw basisgegevens. Dat betreft de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Brûly ligt dit gemiddeld op 1530 m3 en nog eens 3320 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Liggen er zonnepanelen op je pad? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. Deze details zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende abonnementen kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. Gewoonlijk is het voordeliger om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle grote maatschappijen en contracten. Bij ieder pakket bekijk je data over type stroom/gas, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Brûly, en de overstapbonus. Kies de leverancier die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Ga overstappen via internet

  Een interessante actie tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van het energiebedrijf. Bijvoorbeeld www.engie.be of natuurlijk www.eneco.be. Jouw toekomstige energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Brûly


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €305 besparen. Desalniettemin, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Hierna vind jij vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: gebruik niet de standby modus
 • Bespaartip 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bezuinigtip 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Bezuinigtip 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Bespaaradvies 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Onze experts raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Brûly. Dan betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen wisselen van leverancier, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens de contracttermijn. In algemene zin kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet hoeveel je gaat betalen. En mogelijk wordt je ook tegemoet gekomen met een scherpe welkomstbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap geldt in de basis: langlopende contracten zijn prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Brûly. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Desondanks, bij 1 jarige contracten ontvang je elk jaar zo’n dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk faciliteert jouw aanstaande leverancier de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle contracten en neem de goedkoopste maatschappij. Zoals Luminus, ENGIE of Comfort Energy. Daarnaast beslis je over de startdatum van het abonnement. Je gekozen organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van de Energiehunter check je altijd de allerlaagste tarieven. Indien je zelf een website bezoekt als www.eneco.be, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van goedkope prijzen en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Brûly vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Brûly en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Brûly

Een groot deel van de organisaties leveren vandaag de dag groene stroom in Brûly. Op dit front is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom verschilt nogal. Niet alle groene stroom is daadwerkelijk groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat aanbieders 100% transparant zijn? Ga dan voor het filter “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Brûly vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de gemeente Couvin zien we meerdere acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5660. In deze woonplaats kan je meer en meer zeer betaalbaar meedoen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Namen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Mega abonnement.