Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Tarcienne

Zonder problemen energie vergelijken in Tarcienne? Via onze website doorzoek je snel en simpel alle interessante energiebedrijven als bijv. Engie & Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Tarcienne het goedkoopste contract aanbiedt. Voorts bekijk je via de Energiehunter bruikbare info over onderwerpen als overstappen en slimme thermostaten. Daarbij vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Walcourt
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,457
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Supersnel vergelijken

 • Alle leveranciersvergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Eenvoudig besparen tot wel € 220,00.

Moeiteloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Tarcienne?

Er zijn meer en meer energieleveranciers voorhanden in Tarcienne. Dat loopt uiteen van Essent tot bijvoorbeeld Ecopower, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. In juli 2024 zijn het zo’n 25 leveranciers. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het gas- en stroom netwerk van Ideg. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke energiemaatschappij in deze regio actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Tarcienne is die past bij jouw verbruik? Geef snel je persoonlijke gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, energiemaatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Bij een stroom- of gasstoring, dan is het noodzakelijk dat er snel een monteur komt. Kortom: kijk ook naar service. Uiteindelijk wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! Aan de hand van de energievergelijker tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Tarcienne, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. D.m.v de keuzevakjes in de vergelijkingstool ontdekken jullie zonder problemen een energieproduct dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Tarcienne

 • Engie: Altijd bereikbaar
 • OCTA+: Online account
 • Lampiris: Online energiesimulator
 • MEGA: Denkt met jou mee over besparen
 • Essent: Ook modelcontracten
 • Eneco: Goed bereikbare klantendienst
 • Luminus: Prettige klantendienst
 • Elegant: Online account
 • Watz: Meerdere contracten
 • Wase Wind: Online meterstanden doorgeven
 • Comfort Energy: Exclusieve aanbiedingen
 • Poweo: Alles beheren via de klantzone

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas en stroom organisaties en de prijzen zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er meerdere beheerders van het net actief zijn. Elke netbeheerder verwerkt weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Tarcienne betreft Ideg. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Walcourt is de netbeheerder van het gas Ideg. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Informatie over Tarcienne

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Walcourt
 • CV ketel: Ferroli
 • Groene energie: 20,40%
 • Postcodegebied: 5651
 • Mazout consumptie: 2220 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,457
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-tarcienne

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Begin met de basisinformatie. Dit zijn omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Tarcienne ligt dit gemiddeld op 1510 m3 en nog eens 3300 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten werken door in het energietarief.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Rondom contracttermijn kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. Normaliter is het slim om eens per jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  In de volgende stap vind je een lijst met alle verkrijgbare energiebedrijven. Bij ieder abonnement zie jij informatie m.b.t. soort energie, contractsduur, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Tarcienne, en de eventuele korting. Selecteer de partij die klopt met jouw zoekopdracht.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een mooie prijsaanbieding gecheckt? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van de maatschappij. Dit kan zijn www.lampiris.be en ook www.comfortenergy.be. Jouw toekomstige energie-aanbieder regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Tarcienne


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €280 voordeel geven. Evenwel, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Op energiehunter.be tref je 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: neem tochtweringen
 • Tip 2: was op een lagere temperatuur.
 • Tip 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Praktische tip 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Bezuinigadvies 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om de overstap te regelen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze specialisten zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Tarcienne. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Maar, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, overstappen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen het modelcontract. In algemene zin vinden deze wijzigingen plaats in januari en in juli. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is hoeveel je gaat betalen. En eventueel ontvang je ook wel een scherpe welkomstbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In energieland is het principe: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Tarcienne. In het geval van een lang contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desondanks, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij jaarlijks zo’n dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard verzorgt de toekomstige energie-organisatie het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en ga voor de voordeligste partij. Denk aan OCTA+, Lampiris + Trevion. Vervolgens kies je het moment waarop het contract ingaat. De geselecteerde gas en stroom leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Middels onze website vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.essent.be, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Door gebruik te maken van voordelige tarieven en intense welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Tarcienne vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Tarcienne en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Tarcienne

De meeste energiemaatschappijen bieden op dit moment groene stroom in Tarcienne. Op dit gebied zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom is zeer wisselend. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt duurzaam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer in dit geval uiteraard voor “Groen uit NL”. Jij kan dan erkende groene energieleveranciers in Tarcienne vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Walcourt bestaan er meerdere acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5651. In deze woonplaats kan je in toenemende mate relatief goedkoop bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Namen volledig energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Dak met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over 5 handige bespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk info van Essent abonnement.