Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Walcourt

Snel energie vergelijken in Walcourt? Dankzij onze website vind je eenvoudig alle relevante energiebedrijven als Watz & Aspiravi. Vul de postcode en het huisnummer in, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Walcourt de laagste prijs hanteert. Daarnaast check je via de Energiehunter nuttige informatie informatie over zaken als tarieven van energie * gas en vaste of variabele tarieven. Daarbij verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Walcourt
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,447
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvenin een overzicht
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 300,00.

Probleemloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Walcourt?

Wij zien nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Walcourt. Van Poweo tot Watz, de keuze is enorm. Vandaag kun je kiezen uit circa 35 energie aanbieders. Zij werken allemaal op basis van het netwerk van Ideg. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Benieuwd welke energiemaatschappij je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Walcourt is op dit moment? Geef direct jouw eigen gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap direct moeiteloos over. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als een storing, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Via onze energie vergelijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Walcourt, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Met behulp van selecties in de prijzenvergelijker achterhalen jullie eenvoudig een energiecontract dat aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Walcourt

 • Engie: Melding bij lek en verspilling
 • OCTA+: 5 sterren dienstverlening op maat
 • Lampiris: Voor de klein- en grootverbruiker
 • MEGA: Gemakkelijk online inschrijven
 • Essent: Online facturen bekijken
 • Eneco: Online energiesimulator
 • Luminus: Gemakkelijke verhuisservice
 • Elegant: Waar loyale klanten worden beloond
 • Watz: Altijd bereikbaar
 • Wase Wind: Inzicht in energiegebruik
 • Comfort Energy: Online grip op je kosten
 • Poweo: Ook flexibele prijzen

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van aanbieders en de kosten zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er veel beheerders van het net op deze markt werken. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Walcourt is Ideg. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Walcourt wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Informatie over Walcourt

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Walcourt
 • Populair merk: Agpo
 • Groene stroom: 0,299%
 • Postcode: 5650
 • Verbruik stookolie: 1880 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,447
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-walcourt

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Begin met je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Walcourt is dit gemiddeld zo’n 1460 m3 en 3475 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. De genoemde zaken bepalen jouw energierekening.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Sla dit dan over. Wat betreft looptijd zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Doorgaans is het slim om ieder jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je ziet nu een opsomming met alle erkende leveranciers en contracten. Bij alle contracten check jij details over type stroom/gas, contractsduur, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Walcourt, en de welkomstbonus. Kies de leverancier die overeenkomst met jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een mooie aanbieding in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van de energieleverancier. Dit kan zijn www.lampiris.be + www.comfortenergy.be. De gekozen energieonderneming regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Walcourt


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €390 korting realiseren. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via de energiehunter profiteer je van 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Praktische tip 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Tip 3: dekens op de bank leggen.
 • Praktische tip 4: rolluiken gebruiken.
 • Praktische tip 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze specialisten vinden: ga elke jaar opnieuw overstappen in Walcourt. Zo betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? In dat scenario kan iedereen overstappen van leverancier, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelcontracten. Meestal worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En misschien wordt je ook tegemoet gekomen met een overstapbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In energieland hanteren we: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Walcourt. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elke 12 maanden een scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard faciliteert de geselecteerde energie-organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en neem de beste energieleverancier. Zoals OCTA+, Lampiris en ook Aspiravi. Bij de volgende stap bepaal je de startdatum van het abonnement. Jouw aanstaande energie-organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van deze website vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.comfortenergy.be, dan zul je zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Via lagere onkosten en intense welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Walcourt vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Walcourt en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Walcourt

De meeste aanbieders ondersteunen momenteel groene stroom in Walcourt. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle “groene energie” heeft ook echt een groene oorsprong. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Walcourt vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Walcourt zien we nogal wat initiatievenmet een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5650. In deze omgeving kan je vaak relatief goedkoop deelnemen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen op het dak
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de 5 handige bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Luminus tarieven.


Alle plaatsen in deze gemeente