Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Florennes

Eenvoudig energie vergelijken in Florennes? Via de Energiehunter tref je snel en simpel alle interessante aanbieders. Voorbeelden zijn Engie en Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Florennes de laagste prijs biedt. Verder tref je op deze pagina nuttige info info over zaken als stroomtarieven en salderen. Bovendien komen we met handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Florennes
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,444
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende maatschappijenbij elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Besparing loopt op tot € 255,00.

Probleemloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Florennes?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Florennes. Van Eneco tot bijvoorbeeld OCTA+, er zijn opties bij de vleet. Op dit ogenblik is het aanbod ongeveer 30 organisaties. Deze maatschappijen gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Ideg. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke gas en stroom leveranciers in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Florennes is voor jouw situatie? Voer hierna je persoonlijke gegevens in, check het goedkoopste contract, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Evenwel, gas & stroom organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij voorvallen als een gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan een goedkoop energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Dankzij onze prijzencheck tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Florennes, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Dat is mogelijk. Geholpen door filteren in de Energiehunter zoek je eenvoudig een energiecontract dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Florennes

 • Engie: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • OCTA+: Grip op verbruik en de kosten
 • Lampiris: Gemakkelijke verhuisservice
 • MEGA: Inzicht in energiegebruik
 • Essent: Altijd bereikbaar
 • Eneco: Online grip op je kosten
 • Luminus: Reken jouw energiekoste online uit
 • Elegant: Met handige energiesimulator
 • Watz: Exclusieve kortingen
 • Wase Wind: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Comfort Energy: Altijd inzicht in het verbruik
 • Poweo: Uitgebreide contactmogelijkheden

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van leveranciers en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er meerdere beheerders actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere onkosten voor logistiek. De huidige netbeheerder van elektra in Florennes heet Ideg. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn per regio weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Florennes is de netbeheerder van het gas Ideg. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Stats & Facts Florennes

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Florennes
 • CV Merk: Vaillant
 • Groene energie: 0,296%
 • Centrale postcode: 5620
 • Mazout verbruik: 1850 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,444
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-florennes

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met je huis en woningdetails. Dat betreft het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Florennes gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1445 m3 en nog eens 3460 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Wat betreft prijsafspraken kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Doorgaans loont het om jaarlijks een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle beschikbare aanbieders van energie. Van elk pakket tref jij informatie als herkomst energie, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Florennes, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de leverancier die overeenkomst met jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een interessante prijsaanbieding tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de aanbieder. O.a. www.energie2030.be of natuurlijk www.belpower.be. De door jou gekozen aanbieder regelt de overstap. Je komt nooit zonder gas en stroom in Florennes


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €260 opleveren. Evenwel, kan ik nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.be bekijk jij 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Advies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Praktisch advies 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Bespaaradvies 4: het dak isoleren.
 • Praktisch advies 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is het moment om over te stappen? Onze energie-experts zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Florennes. In dat geval ben je het voordeligst uit. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Loopt jouw contract bijna af? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? Je kunt altijd, wisselen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. Gewoonlijk worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En daarnaast krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In energieland geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Florennes. Bij een contract met een langere looptijd zijn de tarieven wel iets lager. Evenwel, bij een jaarcontract krijg je alle jaren deze zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken verwerkt je geselecteerde gas en stroom aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en ga voor de goedkoopste energiemaatschappij. Bedrijven als OCTA+, Essent en Energy People. Vervolgens selecteer je het moment waarop het contract ingaat. De nieuwe energie-aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van onze vergelijker vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.lampiris.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Geholpen door voordelige tarieven en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Florennes vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Florennes en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Florennes

Een aanzienlijk deel van de energieleveranciers bieden onderwijl groene stroom in Florennes. Op dit front is er veel variatie te vinden. De oorsprong van deze groene stroom wisselt nogal. Niet elk “groene energie” label is ook echt duurzaam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. Wil je er op gerust zijn dat aanbieders echt helemaal groen zijn? Gebruik dan de selectie “Groen uit België”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Florennes vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In het leefgebied van de gemeente Florennes zijn er vele activiteiten met doelstellingen voor duurzame energie. Aspecten als windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5620. In deze plaats kan je vaak heel gunstig meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. In 2050 moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen plaatsen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de Vijf praktische bespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Essent tarieven.


Alle plaatsen in deze gemeente