Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Thy-Le-Baudouin

Snel online energie vergelijken in Thy-Le-Baudouin? Door gebruik te maken van de energievergelijker ontdek je moeiteloos alle grote leveranciers. Voorbeelden zijn Luminus & Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Thy-Le-Baudouin de laagste prijs biedt. Tevens verzamel je via de Energiehunter handige info over zaken als maatschappijen en tips om te besparen op energie. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Florennes
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,43
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersonder elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 250,00.

Eenvoudig overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Thy-Le-Baudouin?

We zien best veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Thy-Le-Baudouin. Dat loopt uiteen van Engie tot en met Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag de dag is het aanbod ongeveer 25 energieleveranciers. Deze aanbieders lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Ideg. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie biedt onze energiesimulator de oplossing. Achterhalen welke bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Thy-Le-Baudouin is? Geef gemakkelijk je persoonlijke gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Maar, gas & stroom organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: kijk ook naar service. Onderaan de streep wil iedereen een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Met behulp van onze handige vergelijker check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Thy-Le-Baudouin, die matcht met jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! Aan de hand van filters in de tarievenvergelijker checkt men zonder problemen een energie-abonnement dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Thy-Le-Baudouin

 • Engie: Prima klantendienst
 • OCTA+: Verschillende termijnen
 • Lampiris: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • MEGA: Online inzicht in verbruik
 • Essent: Een passend contract voor elk huishouden
 • Eneco: Met praktische energie-bespaartips
 • Luminus: Meerdere contracten
 • Elegant: Geen administratieve rompslomp
 • Watz: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Wase Wind: Ook met zonnepanelen
 • Comfort Energy: Denkt met jou mee over besparen
 • Poweo: Online grip op je kosten

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van aanbieders en de kosten verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel beheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent weer andere tarieven voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Thy-Le-Baudouin is Ideg. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Florennes wordt transport van het aardgas beheerd door Ideg. Mocht er een stroing zijn, dan dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Thy-Le-Baudouin

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Florennes
 • CV ketel: Nibe
 • Groene energie: 39,80%
 • Postcodegebied: 5621
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1950 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,43
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh
energie-vergelijken-thy-le-baudouin

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Start met je huis en woningdetails. Dit gaat over aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Thy-Le-Baudouin ligt dit gemiddeld op 1580 m3 en 3380 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Alle ingevoerde gegevens zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat deze optie achterwege. Ten aanzien van looptijd kan je kiezen voor 1 t/m 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Gewoonlijk kan het uit om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Wat daarna komt is een overzicht met alle beschikbare aanbieders + contracten. Bij ieder contract tref jij informatie m.b.t. herkomst van stroom en gas, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Thy-Le-Baudouin, en de welkomstbonus. Kies de organisatie die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante kortingsactie in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de afsluitpagina van de energiemaatschappij. Onder andere www.engie.be of www.poweo.be. De betreffende leverancier neemt het papierwerk uit handen. Altijd zekerheid van gas en stroom in Thy-Le-Baudouin


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €280 voordeel geven. Maar, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina vind je 5 bruikbare tips & tricks waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigtip 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Praktische tip 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Bezuinigadvies 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Bespaaradvies 4: elektrische apparaten niet op stand-by laten staan.
 • Tip 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Thy-Le-Baudouin. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men switchen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen het modelcontract. In de regel worden deze prijs-updates gedaan in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En misschien krijg je ook nog eens een overstapbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap is het principe: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Thy-Le-Baudouin. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je jaarlijks zo’n hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk verwerkt de toekomstige energiemaatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en neem een beschikbare maatschappij. Bijv. Eneco, Lampiris + Ecopower. Daarna selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). Je geselecteerde gas en stroom aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van deze website bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.zeno.be, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van goedkope tarieven en scherpe welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En op die manier zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Thy-Le-Baudouin vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Thy-Le-Baudouin en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Thy-Le-Baudouin

Het gros van de bedrijven verschaffen onderwijl groene stroom in Thy-Le-Baudouin. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt behoorlijk. Niet elk “groene energie” label is ook echt duurzaam. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat energieleveranciers echt helemaal groen zijn? Kies dan uiteraard voor “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Thy-Le-Baudouin vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Florennes zien we verscheidene initiatievenmet doelstellingen voor duurzame energie. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5621. In deze woonplaats kan je in toenemende mate heel gunstig meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler installeren
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En de gouden stelregel: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bezoek ook Poweo.