Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Rochefort

Eenvoudig energie vergelijken in Rochefort? Met behulp van deze website achterhaal je probleemloos alle bekende energiebedrijven. Je kunt denken aan Essent en Lampirus. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Rochefort voor jou de beste prijs heeft. Bovendien bekijk je via onze vergelijker nuttige informatie informatie over topics als de overstapservice en concrete energiebespaartips. Verder bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Rochefort
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,441
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende leveranciersin een overzicht
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar tot wel € 385,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Rochefort?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers in Rochefort. Dat loopt van Engie tot en met Comfort Energy, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Hedendaags kun je kiezen uit circa 30 organisaties. Deze maatschappijen lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Ideg. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas & stroom aanbieders mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rochefort is op dit moment? Voer direct jouw gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, gas en stroom bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. Dit geldt uiteraard altijd. Dankzij de vergelijkingstool vind je direct de goedkoopste energieleverancier van Rochefort, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Middels selecties maken in de tool achterhaal je verrassend eenvoudig een abonnement dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Rochefort

 • Engie: Verschillende termijnen
 • OCTA+: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Lampiris: Altijd inzicht in het verbruik
 • MEGA: Gemakkelijk online inschrijven
 • Essent: Verstand van zaken!
 • Eneco: Exclusieve kortingen
 • Luminus: Verschillende termijnen
 • Elegant: Online account
 • Watz: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Wase Wind: Ook modelcontracten
 • Comfort Energy: Gemakkelijke verhuisservice
 • Poweo: Duidelijke website

Hoe hoog bedragen de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van gas & stroom organisaties en de energiekosten verschillen per regio. Dit komt doordat er verschillende beheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder rekent weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Rochefort betreft Ideg. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Rochefort is de aardgas netbeheerder Ideg. Bij problemen met het gas wordt dit door hen geregeld.

Informatie over Rochefort

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Rochefort
 • Populaire CV: Elco
 • Groene stroom: 0,293%
 • Postcode: 5580
 • Aantal mazout liters: 1820 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,441
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-rochefort

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Begin met je contactgegevens. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In Rochefort gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1430 m3 en nog eens 3445 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Omtrent contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en variabele tarieven / abonnementen. Meestal is het gunstiger om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is een lijst met alle erkende maatschappijen en contracten. Bij alle contracten zoek je data met betrekking tot type stroom/gas, duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Rochefort, en de welkomstkorting. Selecteer de organisatie die in lijn is met jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geschikte aanbieding beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van de maatschappij. O.a. www.engie.be en www.poweo.be. De door jou gekozen maatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Rochefort


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €355 besparen. Daartegenover, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters bekijk jij 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: korter douchen
 • Bezuinigadvies 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Advies 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Praktische tip 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Advies 5: minder vaak een warm bad nemen.

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energie-experts zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Rochefort. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Alleen, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor einddatum contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men switchen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij de modelovereenkomst. In algemene zin wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En misschien ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten hanteren we: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Rochefort. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij elk jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk faciliteert je gekozen maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en neem de goedkoopste leverancier. Populaire bedrijven zijn Eneco, Essent en ook Energie 2030. Ook bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw betreffende leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Dankzij de energievergelijker vind je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.luminus.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van lage kosten en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Rochefort vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Rochefort en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Rochefort

Het merendeel van de maatschappijen bieden op dit moment groene stroom in Rochefort. Echter zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt behoorlijk. Niet elk groene energie label kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Selecteer dan zeker weten “Groen uit België”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Rochefort vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Rochefort zien we nogal wat initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 5580. In de regio kan je wellicht financieel aantrekkelijk deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Dak met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Integreren van de zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Poweo contract.


Alle plaatsen in deze gemeente