Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lessive

Op je gemak energie vergelijken in Lessive? Via de energievergelijker check je probleemloos alle relevante aanbieders. Je kunt denken aan Mega & Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Lessive de beste deal heeft! Verder verzamel je op energiehunter.be praktische informatie over topics zoals wat een geschikt overstapmoment is en info over een energieneutrale woning. Tevens vind je hier handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Rochefort
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,392
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederEngie

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Besparingen mogelijk tot wel € 440,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Lessive?

Er zijn enorm veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Lessive. Dat loopt uiteen van Lampirus tot een speler als Watz, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit ogenblik kan je kiezen uit om en nabij 25 energieleveranciers. Deze werken allemaal op basis van het elektra- en gasnetwerk van Ideg. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Benieuwd welke energieleveranciers in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lessive is op dit moment? Vul vlug je persoonlijke gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Toch, energiebedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Ten slotte wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. D.m.v de energietarievenvergelijker tref je rap de goedkoopste energieleverancier van Lessive, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Door middel van keuzes in de prijzenvergelijker vindt men eenvoudig een product dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Lessive

 • Engie: Altijd bereikbaar
 • OCTA+: Online account
 • Lampiris: Blog met handige bespaartips
 • MEGA: Meerdere contracten
 • Essent: Uitstekende klantenservice
 • Eneco: Altijd inzicht in het verbruik
 • Luminus: Inzicht in energiegebruik
 • Elegant: Inzicht in energiegebruik
 • Watz: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Wase Wind: Contact via telefoon, mail en social media
 • Comfort Energy: Ook met zonnepanelen
 • Poweo: Biedt hulp bij duurzame oplossingen

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van energieleveranciers en de vergoedingen zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er nogal wat netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder hanteert zijn eigen tarieven voor logistiek. De huidige elektriciteit netbeheerder in Lessive is Ideg. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per woonplaats weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Rochefort wordt transport van het aardgas beheerd door Ideg. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Lessive

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Rochefort
 • Populair merk: Brotje
 • Groene energie: 36,00%
 • Hoofdpostcode: 5580
 • Mazout: 1570 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,392
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-lessive

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Start met de basisinformatie. Dit gaat over gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Lessive gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1595 m3 plus 3405 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. Deze details zie je weer terug in het energietarief.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contracten zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. Door de bank genomen is het gunstiger om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle populaire aanbieders van energie. Van alle abonnementen zoek jij info m.b.t. type energie, type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Lessive, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de leverancier die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een mooie prijsaanbieding tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van de energiemaatschappij. Denk aan www.luminus.be of www.wasewind.be. De door jou gekozen energieonderneming regelt de overstap. Je komt nooit zonder gas en stroom in Lessive


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €345 opleveren. Daartegenover, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder lees je 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Praktisch advies 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Bespaartip 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Praktische tip 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Bezuinigtip 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be raden aan: maak een sport van het overstappen in Lessive. Zodanig betaal je het minst voor je energie. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men veranderingen aanbrengen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. Door de bank genomen vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En mogelijk is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met verscheidene kortlopende energiecontracten voor Lessive. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je jaarlijks een scherpe welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, doorgaans faciliteert je aankomende gas en stroom maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de goedkoopste of meest populaire maatschappij. Onder andere Eneco, ENGIE of natuurlijk Wase Wind. Daarnaast bespreek je wanneer het contract in moet gaan. Jouw aanstaande energie-aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door onze vergelijker vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.octaplus.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe is dit mogelijk? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van voordelige tarieven en flinke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Lessive vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Lessive en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Lessive

Het merendeel van de energie aanbieders verschaffen vandaag de dag groene stroom in Lessive. Op dit front zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom wisselt nogal. Niet ieder “groene stroom” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan de selectie “Groene Energie uit België”. Je kan dan erkende groene energieleveranciers in Lessive vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
Rondom de gemeente Rochefort onderscheiden we verscheidene initiatievenmet een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5580. Als inwoner van deze plaats kan je steeds vaker tegen een gunstig tarief deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Installeren van zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk info van Comfort Energy duurzame energie.