Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ave-Et-Auffe

Eenvoudig energie vergelijken in Ave-Et-Auffe? Door gebruik te maken van onze website vind je gemakkelijk alle interessante energiebedrijven. Je kunt denken aan OCTA+ en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Ave-Et-Auffe de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast check je via de Energiehunter belangrijke informatie over zaken als bijv. overstappen en verschillende contracttypes. Ook bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Rochefort
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,386
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 365,00.

Snel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Ave-Et-Auffe?

Er zijn best veel energieleveranciers beschikbaar in Ave-Et-Auffe. Dat gaat van Eneco tot Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag de dag zijn het zo’n 25 organisaties. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Ideg. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Benieuwd welke energiemaatschappij tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ave-Et-Auffe is? Vul moeiteloos jouw gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, gas en stroom organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als een gasstoring, dan wil je dat er snel een monteur komt. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Dankzij de energiehunter check je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Ave-Et-Auffe, specifiek voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. Aan de hand van de keuzevakjes in de prijzenvergelijker detecteer je probleemloos een contract dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Ave-Et-Auffe

 • Engie: Gemakkelijke verhuisservice
 • OCTA+: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Lampiris: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • MEGA: Goede klantenservice
 • Essent: Online facturen bekijken
 • Eneco: Inzicht in energiegebruik
 • Luminus: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Elegant: Met SOS Snelle Overstap Service
 • Watz: Elektriciteit en aardgas tegen de best haalbare prijs
 • Wase Wind: Eerlijk en transparant
 • Comfort Energy: Handige website
 • Poweo: Zelf termijnbedrag wijzigen

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen mei 2024)

De beschikbare producten gas & stroom organisaties en de energietarieven zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er nogal wat netbeheerders service verlenen. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Ave-Et-Auffe is Ideg. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn per regio weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Rochefort wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Ave-Et-Auffe

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Rochefort
 • Populaire CV: Wolf
 • Aandeel duurzaam: 35,40%
 • Postcodegebied: 5580
 • Verbruik Mazout: 1510 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,386
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-ave-et-auffe

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Ave-Et-Auffe ligt dat gemiddeld op circa 1565 m3 en 3375 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. Al deze zaken hebben effect op jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot abonnementen kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. Gewoonlijk is het gunstiger om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je gaat nu door naar een lijst met alle populaire maatschappijen en contracten. Van alle pakketten achterhaal jij info met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Ave-Et-Auffe, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de organisatie die overeenkomst met jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een passende korting beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van de energieleverancier. Bijvoorbeeld www.engie.be + www.ecopower.be. De nieuwe energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in Ave-Et-Auffe


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan wel €335 winst geven. Desalniettemin, kan ik nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder bieden wij 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: een programmeerbare thermostaat
 • Praktische tip 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Bezuinigadvies 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Advies 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Praktisch advies 5: repareer je kraan als deze lekt.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Ave-Et-Auffe. Dan bespaar je het meeste geld. Desondanks, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen wisselen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een contract voor meerdere jaren of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelovereenkomsten. Normaal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En daarnaast beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Ave-Et-Auffe. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar krijg je jaarlijks een concurrerende welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak regelt je aanstaande energiemaatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de beste energieaanbieder. Zoals Eneco, Essent en Wase Wind. Tevens beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Jouw aanstaande gas en stroom aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door www.energiehunter.be vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.ebem.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via lage prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Ave-Et-Auffe vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Ave-Et-Auffe en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Ave-Et-Auffe

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders ondersteunen momenteel groene stroom in Ave-Et-Auffe. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer divers. Niet elk “groene stroom” label is daadwerkelijk groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval zeker weten “100% groene stroom uit BE”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Ave-Et-Auffe vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de gemeente Rochefort zien we vele activiteiten volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 5580. In deze omgeving kan je soms met financiële bonussen participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Namen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Warm water via de zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Eneco duurzame energie.