Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Jemelle

Gemakkelijk energie vergelijken in Jemelle? Met behulp van www.energiehunter.be tref je moeiteloos alle beschikbare aanbieders. Je kunt denken aan Mega en Belpower. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Jemelle het goedkoopste contract aanbiedt. Ook vergaar je op onze website uitgebreide info over zaken zoals gastarieven en de slimme meter. Ook geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Rochefort
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,39
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote leveranciersin een overzicht
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 385,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Jemelle?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers actief in Jemelle. Dat loopt uiteen van Eneco tot bijvoorbeeld Watz, de keuze is enorm. Op dit ogenblik heb je de keuze uit zo’n 25 organisaties. Deze aanbieders nuttigen stuk voor stuk het gas- en elektra netwerk van Ideg. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context kan jij onze energiesimulator gebruiken. Bekijken welke gas & stroom bedrijven er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Jemelle is voor jouw situatie? Vul moeiteloos je persoonlijke gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daarentegen, energie-aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van een stroomstoring, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. D.m.v de energiehunter achterhaal je direct de goedkoopste energieleverancier van Jemelle, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Via filteren in de tarievenvergelijker vind je moeiteloos een contract dat matcht met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Jemelle

 • Engie: Voor de klein- en grootverbruiker
 • OCTA+: 100% belgische stroom
 • Lampiris: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • MEGA: Online prijs berekenen
 • Essent: Verstand van zaken!
 • Eneco: Eerlijk en transparant
 • Luminus: Verstand van (duurzame) energie
 • Elegant: Duidelijke website
 • Watz: Eerlijk en transparant
 • Wase Wind: Exclusieve kortingen
 • Comfort Energy: Specialst op het gebied van mazout
 • Poweo: Prima klantendienst

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen mei 2024)

De aansluitingen van energie-aanbieders en de kosten zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel beheerders service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder hanteert weer aparte prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Jemelle heet Ideg. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Rochefort wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. Bij problemen met het gas zullen zij dit afhandelen.

Facts and figures Jemelle

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Rochefort
 • Populair merk: Baxi
 • Aandeel duurzaam: 35,80%
 • Postcode: 5580
 • Mazout consumptie: 1550 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,39
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh
energie-vergelijken-jemelle

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Als eerste de basisinformatie. Dat betreft omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Jemelle is het gemiddelde verbruik ong. 1585 m3 en 3395 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult beïnvloeden de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten opzichte van contractduur kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Normaliter is het verstandig om ieder jaar een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle mogelijke energiebedrijven. Bij ieder abonnement zie jij info m.b.t. soort stroom/gas, soort contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Jemelle, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de aanbieder die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geschikte korting gecheckt? Klik op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de bestelpagina van de energieleverancier. Dit kan zijn www.energie2030.be of www.energypeople.be. Jouw toekomstige aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Jemelle


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €355 korting realiseren. Maar, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder lees jij vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Advies 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Praktische tip 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Bespaaradvies 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Bespaartip 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Bespaartip 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Jemelle. Op die manier bespaar je het meeste geld. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Einde contract in zicht? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen veranderingen aanbrengen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. Door de bank genomen vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En vaak ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten is de stelregel: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Jemelle. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Evenwel, bij 1 jarige contracten krijg jij jaarlijks een persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard verwerkt je geselecteerde organisatie de opzegging van de actuele contracten middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en kies een beschikbare energiemaatschappij. Denk aan Eneco, Essent + Ebem. Bij de volgende stap kies je de startdatum van het abonnement. De toekomstige energieleverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Aan de hand van www.energiehunter.be vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.octaplus.be, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Geholpen door goedkope prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Jemelle vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Jemelle en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Jemelle

Tal van maatschappijen leveren op dit moment groene stroom in Jemelle. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. De manier waarop groene stroom tot stand komt verschilt nogal. Niet ieder groene stroom contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Neem dan het filter “Groen uit België”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Jemelle vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Rochefort bestaan er tegenwoordig meerdere stappen volledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5580. In deze buurt kan je wellicht vrij voordelig meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Namen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Installeren van zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En ook belangrijk: minder energie verbruiken! Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Watz duurzame energie.