Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hastière

Op je gemak energie vergelijken in Hastière? Middels de energievergelijker ontdek je gemakkelijk alle relevante aanbieders als bijv. Engie & Lampirus. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Hastière het goedkoopste contract aanbiedt. Tevens verzamel je via de Energiehunter uitgebreide informatie over items als bijv. maatschappijen en verschillende contracttypes. Verder geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Hastière
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,435
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederEngie

Supersnel vergelijken

 • Alle providers gemakkelijk vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 395,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Hastière?

Wij zien flink wat energieleveranciers voorhanden in Hastière. Dit loopt van Lampirus tot Watz, je ziet door de bomen het bos niet meer. Tegenwoordig kun je kiezen uit circa 25 maatschappijen. Deze leveranciers werken allemaal op basis van het elektra- en gasnetwerk van Ideg. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke energie-aanbieders mogelijk zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hastière is die past bij jouw verbruik? Vul hieronderde eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Toch, energieleveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Alles bij elkaar genomen wenst elke consument niet teveel betalen voor energie. En dat snappen wij best! Met behulp van onze energie vind je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Hastière, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is mogelijk. Via jouw input in de tarievenvergelijker bekijkt men verrassend eenvoudig een abonnement dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Hastière

 • Engie: Handige website
 • OCTA+: Duidelijke website
 • Lampiris: Reken jouw energiekoste online uit
 • MEGA: Altijd scherpe acties
 • Essent: Slimme Tado thermostaat
 • Eneco: Blog met handige bespaartips
 • Luminus: Denkt met jou mee over besparen
 • Elegant: Online account
 • Watz: Eigen account
 • Wase Wind: Handige website
 • Comfort Energy: Transparante prijzen
 • Poweo: Ook flexibele prijzen

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De producten van maatschappijen en de energiekosten zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er allerlei beheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van het stroom in Hastière betreft Ideg. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Hastière valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Ideg. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Stats & Facts Hastière

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Hastière
 • CV Merk: Watts
 • Aandeel duurzaam: 0,287%
 • Postcodegebied: 5540
 • Aantal mazout liters: 1760 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,435
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-hastiere

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk de standaard informatie. Dit zijn aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Hastière bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1400 m3 en nog eens 3415 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. De data die je invult werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Omtrent abonnementen kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. Doorgaans loont het om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Er volgt nu een tabel met alle erkende leveranciers en contracten. Van elk pakket zoek jij data als herkomst van stroom en gas, contractsduur, de kostprijs van gas en elektra in Hastière, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de leverancier die in lijn is met jouw persoonlijke wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een mooie actie gespot? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de pagina van het bedrijf. O.a. www.essent.be of natuurlijk www.eneco.be. Jouw aanstaande energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Hastière


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €390 winst geven. Evenwel, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Hierna tref jij 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: isoleer CV-leidingen
 • Tip 2: de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat.
 • Bespaartip 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Advies 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Advies 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is het moment om over te stappen? Onze experts vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Hastière. Daarna bespaar je het meeste geld. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen wisselen van leverancier, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij de modelovereenkomst. Normaal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En mogelijk krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Hastière. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je ieder jaar deze concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel regelt de aanstaande gas en stroom aanbieder het volledige overstaptraject middels de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en neem de goedkoopste aanbieder. Populaire bedrijven zijn Luminus, ENGIE en Comfort Energy. Daarna bespreek je het moment waarop het contract ingaat. Jouw betreffende energieleverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van deze website check je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.ebem.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Via lagere tarieven en intense welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Hastière vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Hastière en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Hastière

De meeste aanbieders verschaffen onderhand groene stroom in Hastière. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt behoorlijk. Niet alle groene stroom heeft ook echt een groene oorsprong. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist “groen” genoemd. 100% zeker weten dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval het filter “Groene Energie uit België”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Hastière vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
Rondom de gemeente Hastière bestaan er tegenwoordig diverse projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5540. In deze woonplaats kan je steeds vaker met financiële bonussen meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Namen volledig energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Luminus contract.


Alle plaatsen in deze gemeente