Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Dinant

Meteen energie vergelijken in Dinant? Door gebruik te maken van onze vergelijker vergelijk je overzichtelijk alle verkrijgbare energie aanbieders als o.a. Luminus en Antargaz. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Dinant voor jou de beste prijs heeft. Voorts verzamel je via de energievergelijker uitgebreide info over zaken zoals wat een geschikt overstapmoment is en info over een energieneutrale woning. Bovendien vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Dinant
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,431
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende leverancierseenvoudig vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 205,00.

Snel & simpel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Dinant?

Er zijn nogal wat energieleveranciers actief in de regio Dinant. Dat gaat van Lampirus tot en met Comfort Energy, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag de dag kan je kiezen uit om en nabij 20 maatschappijen. Deze energieleveranciers gebruiken allen het gas- en stroom netwerk van Ideg. Het is onuitvoerbaar om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke gas en stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Dinant is voor jouw situatie? Vul snel de gevraagde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, energie-aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan wil je dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Middels de vergelijkingstool ontdek je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Dinant, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. Door middel van selecties maken in de Energiehunter achterhalen jullie zonder problemen een product dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Dinant

 • Engie: Eigen account
 • OCTA+: Online inzicht in verbruik
 • Lampiris: Verschillende termijnen
 • MEGA: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Essent: Goed bereikbare klantendienst
 • Eneco: Met 95 eigen windmolens
 • Luminus: Ook met zonnepanelen
 • Elegant: Overzichtelijke contracten
 • Watz: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Wase Wind: Verstand van zaken!
 • Comfort Energy: Overzichtelijke contracten
 • Poweo: Zelf termijnbedrag wijzigen

Wat betaal ik voor energie in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten gas en stroom organisaties en de onkosten variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er diverse beheerders diensten leveren. Iedere beheerder van het net past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Dinant is Ideg. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Dinant is de aardgas netbeheerder Ideg. Bij problemen met het gas zullen zij dat oplossen.

Informatie over Dinant

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Dinant
 • Populaire CV: Pelgrim
 • Groene energie: 0,283%
 • Postcode: 5500
 • Gem. mazout: 1720 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,431
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh
energie-vergelijken-dinant

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk de basisinfo. Dit gaat over omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? In Dinant is het gemiddelde verbruik ong. 1585 m3 en 3395 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je realiseert. Alle ingevoerde gegevens zie je weer terug in het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Rondom prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. Gewoonlijk loont het om eens per jaar een nieuw contract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle mogelijke energieleveranciers. Van ieder pakket lees je informatie aangaande type energie, type contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Dinant, en de overstapbonus. Selecteer de partij die overeenkomst met jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede actie beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de leverancier. Bijvoorbeeld www.lampiris.be en ook www.aspiravi.be. De nieuwe energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Dinant


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €345 besparen. Evenwel, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna check je vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: kouder douchen
 • Bespaartip 2: de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat.
 • Bespaaradvies 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Bespaaradvies 4: rolluiken gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: Benut de pompschakelaar

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Dinant. In dat geval bespaar je het meeste geld. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? Je kunt dan meteen wisselen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. Meestal vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En daarnaast is er sprake van een introductiekorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap geldt in de basis: langlopende contracten zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Dinant. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je elk jaar een concurrerende welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, meestal regelt je toekomstige gas en stroom maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de goedkoopste of meest populaire partij. Onder andere Luminus, Essent of Aspiravi. Ook beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. Je geselecteerde gas en stroom aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door de Energiehunter vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.luminus.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Dankzij goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Dinant vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Dinant en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Dinant

Het gros van de aanbieders leveren onderwijl groene stroom in Dinant. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene stroom” contract kent ook echt een groene bron. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig “groen” genoemd. 100% zeker weten dat leveranciers een groen beleid hanteren? Neem dan zeker weten “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Dinant vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Dinant bestaan er diverse stappen volledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5500. In deze buurt kan je soms extra voordelig bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet Namen volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Warm water via de zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Engie contract.


Alle plaatsen in deze gemeente