Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Dréhance

Zonder problemen energie vergelijken in Dréhance? Door gebruik te maken van www.energiehunter.be vind je snel en simpel alle verkrijgbare energie aanbieders. Je kunt denken aan Mega en Antargaz. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Dréhance de laagste prijs biedt. Daarnaast bekijk je via de Energiehunter belangrijke informatie over zaken als het ideale overstapmoment en slimme thermostaten. Bovendien geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Dinant
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,397
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende providers bij elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 355,00.

Zonder problemen overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Dréhance?

Er zijn enorm veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Dréhance. Dat loopt van Essent tot aanbieders zoals OCTA+, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Hedendaags is het aanbod ongeveer 20 aanbieders. Deze aanbieders zijn allemaal aangesloten op het net van Ideg. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Ontdekken welke leveranciers je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Dréhance is die past bij jouw verbruik? Vul moeiteloos de gevraagde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Toch, gas & stroom organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. Is er een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Dankzij de energietarievenvergelijker vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Dréhance, die aansluit op jouw wensen. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Door middel van keuzes in de vergelijkingstool bekijk jij moeiteloos een energieproduct dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Dréhance

 • Engie: Meester over je verbruik
 • OCTA+: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Lampiris: Eigen termijnbedrag kiezen
 • MEGA: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Essent: Ook flexibele prijzen
 • Eneco: Advies en tools op maat op minder te verbruiken
 • Luminus: 5-sterrenservice
 • Elegant: Goed bereikbare klantendienst
 • Watz: Reken jouw energiekoste online uit
 • Wase Wind: Vaste energieprijzen
 • Comfort Energy: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Poweo: Goed bereikbare klantendienst

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van bedrijven en de vergoedingen variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei netbeheerders service verlenen. Elke netbeheerder verwerkt eigen prijsstrategieën voor transport. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Dréhance heet Ideg. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn per gebied weer anders bepaald. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Dinant valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Ideg. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Kerngegevens Dréhance

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Dinant
 • CV Merk: Bosch
 • Aandeel groen: 26,50%
 • Postcode: 5500
 • Aantal mazout liters: 2130 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,397
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-drehance

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Situatieschets

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Dréhance is dat gemiddeld 1530 m3 plus 3360 kWh. Bezit je een gasloze woning. Kies dan voor ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je opwekt. Al deze zaken beïnvloeden de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Aangaande abonnementen zijn er mogelijkheden voor 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. Dikwijls is het gunstiger om jaarlijks een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Energie vergelijken

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle beschikbare energie aanbieders. Bij elk pakket lees jij data zoals herkomst van stroom en gas, looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Dréhance, en de eventuele korting. Selecteer de partij die past bij de opgegeven wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geschikte kortingsactie tegengekomen? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de pagina van de onderneming. Onder andere www.essent.be en ook www.eneco.be. De gekozen energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Dréhance


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €290 opleveren. Toch, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Op energiehunter.be lees je vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Advies 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Bespaartip 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Bezuinigadvies 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Bezuinigtip 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Bespaaradvies 5: combineer verschillende kleuren was

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze specialisten adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Dréhance. Op die manier betaal je het minst voor je energie. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen veranderingen aanbrengen, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan is je contract dan al tijden verlopen. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. Normaal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En misschien beloont de maatschappij jou met een introductiekorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld geldt in de basis: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Dréhance. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daarentegen, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij jaarlijks zo’n scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel faciliteert jouw geselecteerde gas en stroom aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de beste maatschappij. Bijv. Eneco, ENGIE + Ecopower. Bij de volgende stap beslis je over wanneer het contract in moet gaan. Je aankomende energieleverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Geholpen door deze website vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.lampiris.be, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via goedkope prijzen en intense welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Dréhance vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Dréhance en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Dréhance

Een groot deel van de maatschappijen bieden vandaag de dag groene stroom in Dréhance. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet alle “groene energie” is ook echt groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat maatschappijen een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Dréhance vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Dinant zien we allerlei projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5500. In de regio kan je wellicht zeer betaalbaar meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Namen helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouwmuurisolatie
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Elegant tarieven.