Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Marchovelette

Direct energie vergelijken in Marchovelette? Geholpen door deze website vergelijk je gemakkelijk alle grote energie aanbieders als bijv. Mega en Belpower. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Marchovelette het goedkoopste contract aanbiedt. Verder vind je op deze pagina praktische informatie over onderwerpen zoals verschillende gasregio’s en variabele of vaste tarieven. Verder bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Fernelmont
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,391
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 205,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Marchovelette?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers actief in de regio Marchovelette. Van Lampirus tot aan Comfort Energy, de keuze is reusachtig groot. In mei 2024 heb je de keuze uit zo’n 30 maatschappijen. Deze gebruiken allen de leidingen van Ideg. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke energie-organisaties in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Marchovelette voor jou is? Voer snel de gevraagde gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep verlangt iedereen een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Middels onze prijzencheck check je direct de goedkoopste energieleverancier van Marchovelette, die aansluit op jouw wensen. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Dankzij filters in de prijzenvergelijker check jij simpel en snel een energieovereenkomst dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Marchovelette

 • Engie: Ook met zonnepanelen
 • OCTA+: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Lampiris: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • MEGA: Met handige energiesimulator
 • Essent: Denkt mee over duurzame oplossingen
 • Eneco: Grip op verbruik en de kosten
 • Luminus: Exclusieve aanbiedingen
 • Elegant: Blog met handige bespaartips
 • Watz: Volledig Belgische onderneming
 • Wase Wind: Ook modelcontracten
 • Comfort Energy: Met handige energiesimulator
 • Poweo: Voor de klein- en grootverbruiker

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen mei 2024)

Het aanbod van gas & stroom leveranciers en de energiekosten zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel beheerders van het net diensten leveren. Iedere afzonderlijke beheerder rekent eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder (elektra) in Marchovelette betreft Ideg. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Fernelmont wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Feiten en cijfers Marchovelette

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Fernelmont
 • CV Merk: De Dietrich
 • Groene energie: 25,90%
 • Centrale postcode: 5380
 • Verbruik stookolie: 2070 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,391
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-marchovelette

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met de standaard informatie. Dat betreft de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Marchovelette gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1500 m3 plus 3330 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. Deze details hebben effect op de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Inzake contracten heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. Veelal is het voordeliger om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat daarna komt is een tabel met alle verkrijgbare energieleveranciers. Bij ieder pakket lees je details met betrekking tot soort stroom/gas, abonnementstermijn, de prijzen van gas en elektra in Marchovelette, en de overstapbonus. Selecteer de partij die aansluit op jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een relevante leverancier gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van de energiemaatschappij. Denk aan www.engie.be en www.comfortenergy.be. De betreffende energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Marchovelette


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan tot wel €345 opleveren. Desalniettemin, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters check je 5 handige adviezen die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Advies 1: sluit de klep van de open haard
 • Bezuinigtip 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Praktisch advies 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Praktisch advies 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Advies 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze overstap-medewerkers adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Marchovelette. Op die manier maak je gebruik van lagere tarieven. Alleen, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen switchen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. Normaliter wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En mogelijk ontvang je ook wel een scherpe welkomstbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld geldt: contracten voor een langere periode kunnen qua prijs niet concurreren met het gros van de kortlopende energiecontracten voor Marchovelette. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij ieder jaar een persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk regelt de toekomstige energiemaatschappij de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de beste of voordeligste aanbieder. Onder andere Luminus, Lampiris + Ebem. Ook beslis je over de ingangsdatum (start levering). De geselecteerde energie-aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Door gebruik te maken van de energievergelijker tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.trevion.be, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels lage prijzen en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Marchovelette vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Marchovelette en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Marchovelette

Het gros van de energiemaatschappijen verschaffen onderwijl groene stroom in Marchovelette. Echter zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt loopt zeer uiteen. Niet alle groene stroom is ook echt groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Neem dan de selectie “Groene Energie uit België”. In de volgende stap kan jij geschikte groene energieleveranciers in Marchovelette vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Fernelmont bestaan er tegenwoordig meerdere activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5380. In deze buurt kan je wellicht relatief goedkoop participeren in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. In 2050 moet Namen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen integreren
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over OCTA+ tarieven.