Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hemptinne

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Hemptinne? Aan de hand van onze website doorzoek je eenvoudig alle relevante maatschappijen als bijv. Luminus & Poweo. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Hemptinne de laagste prijs hanteert. Daarbij verzamel je op onze website uitgebreide info over items zoals energiegebruik in de regio en handige bespaartips. Tevens geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Fernelmont
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,389
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire maatschappijengemakkelijk vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Besparing loopt op tot € 485,00.

Zonder problemen overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Hemptinne?

We zien flink wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Hemptinne. Dat loopt van Engie tot Luminus, de keuze is enorm. Op dit ogenblik kan je kiezen uit om en nabij 20 aanbieders. Deze aanbieders zijn allemaal aangesloten op de infrastructuur van Ideg. Het is vrijwel uitgesloten om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke energieleveranciers je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hemptinne voor jou is? Geef direct jouw eigen gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desalniettemin, gas & stroom maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Geholpen door de vergelijkingstool vergelijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Hemptinne, voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Dankzij selecties in de vergelijkingstool zoek je probleemloos een energie-abonnement dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Hemptinne

 • Engie: Handige website
 • OCTA+: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Lampiris: Online account
 • MEGA: Online facturen bekijken
 • Essent: Verschillende termijnen
 • Eneco: Gemakkelijke verhuisservice
 • Luminus: 161 windturbines, 7 waterkrachtcentrales en 2 thermische centrales
 • Elegant: Goede klantenservice
 • Watz: Overzichtelijke contracten
 • Wase Wind: Transparant en eerlijk
 • Comfort Energy: Eenvoudig verbruik inzien
 • Poweo: Voor de klein- en grootverbruiker

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De producten van gas en stroom bedrijven en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei netbeheerders diensten leveren. Iedere netbeheerder verwerkt zijn eigen tarieven voor transport. De actuele netbeheerder (elektra) in Hemptinne heet Ideg. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Fernelmont is de huidige netbeheerder van het aardgas Ideg. Bij problemen in het netwerk dienen zij dit op te lossen.

Facts and figures Hemptinne

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Fernelmont
 • Populair merk: Atag
 • Groene stroom: 25,70%
 • Postcode: 5380
 • Mazout verbruik: 2050 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,389
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh
energie-vergelijken-hemptinne

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Begin met je huis en woningdetails. Dat betreft het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Hemptinne is dit gemiddeld zo’n 1490 m3 en nog eens 3320 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je genereert. Alle ingevoerde gegevens dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten aanzien van contracten kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Normaliter is het voordeliger om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je ziet nu een opsomming met alle mogelijke energieleveranciers. Van alle contracten zie jij details met betrekking tot type energie, duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Hemptinne, en de eventuele korting. Kies de partij die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een passende kortingsactie gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van de maatschappij. Onder andere www.lampiris.be of natuurlijk www.wasewind.be. De gekozen energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Hemptinne


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €305 voordeel geven. Echter, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand bekijk jij 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Bespaartip 2: was op een lagere temperatuur.
 • Advies 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Praktisch advies 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Advies 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze energiespecialisten zijn erover eens: ga elke jaar opnieuw overstappen in Hemptinne. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Toch, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde switchen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelovereenkomsten. Meestal kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is hoeveel je gaat betalen. En mogelijk wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Hemptinne. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij elk jaar zo’n zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel regelt jouw aanstaande aanbieder de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle aanbieders en neem de goedkoopste of meest populaire leverancier. Populaire bedrijven zijn Luminus, ENGIE en ook Antargaz. Hierna kies je het moment waarop het contract ingaat. De aankomende energieleverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door onze vergelijker ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.poweo.be, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Super simpel: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van voordelige tarieven en grote welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Hemptinne vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Hemptinne en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Hemptinne

Bijna alle organisaties ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Hemptinne. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle “groene stroom” is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat organisaties echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval een filter voor “Groene Energie uit België”. Jij kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Hemptinne vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Fernelmont zijn er steeds meer plannen met doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5380. In deze plaats kan je steeds vaker tegen een aantrekkelijke prijs meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Namen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Integreren van zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Check ook Essent tarieven.