Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bierwart

Gemakkelijk energie vergelijken in Bierwart? Middels de Energiehunter vergelijk je snel en simpel alle interessante leveranciers zoals Mega en Antargaz. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Bierwart het goedkoopste contract aanbiedt. Verder check je via de Energiehunter waardevolle informatie over thema’s als energiebesparing in huis en salderen. Tevens vind je hier handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Fernelmont
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,385
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders bij elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Gemiddelde besparing van € 390,00.

Snel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Bierwart?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers actief in Bierwart. Van Essent tot aanbieders zoals Luminus, de keuze is reusachtig groot. In april 2024 kan je kiezen uit om en nabij 25 aanbieders. Deze werken allemaal op basis van het gas- en elektra netwerk van Ideg. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval bieden wij de energiesimulator. Benieuwd welke gas & stroom aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bierwart is voor jouw verbruik? Voer gelijk jouw eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, gas en stroom aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Door gebruik te maken van de energietarievenvergelijker vergelijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Bierwart, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. Met behulp van filters in de tarievenvergelijker detecteren jullie gemakkelijk een energieovereenkomst dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Bierwart

 • Engie: Online energiesimulator
 • OCTA+: Verstand van (duurzame) energie
 • Lampiris: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • MEGA: Online energiesimulator
 • Essent: Reken jouw energiekoste online uit
 • Eneco: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Luminus: Handige website
 • Elegant: Transparante prijzen
 • Watz: Online energiesimulator
 • Wase Wind: Samen Wase Wind Oogsten
 • Comfort Energy: Verschillende termijnen
 • Poweo: Zelf termijnbedrag wijzigen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen april 2024)

De producten van gas & stroom bedrijven en de kosten zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er allerlei netbeheerders op deze markt werken. Elke beheerder gebruikt weer aparte prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Bierwart heet Ideg. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Fernelmont is de netbeheerder van het gas Ideg. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Feiten en cijfers Bierwart

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Fernelmont
 • CV Merk: Sime
 • Aandeel groen: 25,30%
 • Postcodegebied: 5380
 • Aantal mazout liters: 2010 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,385
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-bierwart

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Als eerste de basisinfo. Dit zijn de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Bierwart is het gemiddelde verbruik ong. 1470 m3 en 3300 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je opwekt. Deze factoren dragen bij aan de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contracttermijn kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Normaliter is het verstandig om ieder jaar een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat daarna komt is een overzicht met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Bij ieder contract zie jij data aangaande herkomst energie, contracttermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Bierwart, en de overstapbonus. Selecteer de organisatie die rijmt met de opgegeven wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire aanbieding in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de website van het bedrijf. Zoals www.energie2030.be + www.eni.com. Jouw toekomstige aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Bierwart


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €365 voordeel geven. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna tref je 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Bespaartip 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Bezuinigtip 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Tip 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Bespaaradvies 5: een teil gebruiken voor de afwas.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Bierwart. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Maar, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen wisselen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. Vaak worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En wellicht ontvang je ook wel een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt hanteren we: contracten voor een langere periode zijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Bierwart. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten ontvang jij alle jaren deze dergelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verzorgt de geselecteerde organisatie het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de goedkoopste leverancier. Bijv. OCTA+, ENGIE of Wase Wind. Vervolgens bepaal je het moment waarop het contract ingaat. De gekozen gas en stroom leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Door gebruik te maken van onze website vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.engie.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels goedkope prijzen en scherpe welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Bierwart vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Bierwart en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Bierwart

Bijna alle energiemaatschappijen leveren ondertussen groene stroom in Bierwart. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wijkt nogal af. Niet elk “groene stroom” label kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer dan zeker voor “Groen uit NL”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Bierwart vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Fernelmont bestaan er steeds meer initiatievenmet een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5380. In deze regio kan je vaak financieel aantrekkelijk bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Namen helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk info van Elegant contract.