Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Fernelmont

Eenvoudig energie vergelijken in Fernelmont? Door gebruik te maken van onze website ontdek je moeiteloos alle interessante energie aanbieders als bijvoorbeeld Mega en Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Fernelmont voor jou de beste prijs heeft. Voorts bekijk je op energiehunter.be praktische info over thema’s als verbruik in de regio en concrete energiebespaartips. Bovendien komen we met handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Fernelmont
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,430
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle energiebedrijvenvergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Gemiddelde besparing van € 215,00.

Snel & simpel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Fernelmont?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers actief in de regio Fernelmont. Dit loopt van Antargaz tot Watz, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 25 energieleveranciers. Deze aanbieders werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Ideg. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke gas & stroom maatschappijen actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Fernelmont is die past bij jouw verbruik? Vul gelijk jouw eigen gegevens in, vind de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Evenwel, leveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij voorvallen als een stroomstoring, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Kortom: kijk ook naar service. Uiteindelijk wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. Geholpen door de vergelijkingstool ontdek je rap de goedkoopste energieleverancier van Fernelmont, specifiek voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Door middel van selecties in de prijzenvergelijker achterhaalt men moeiteloos een energie-abonnement dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Fernelmont

 • Engie: Met slimme thermostaat
 • OCTA+: Waar loyale klanten worden beloond
 • Lampiris: Reken jouw energiekoste online uit
 • MEGA: Altijd scherpe acties
 • Essent: Handige website
 • Eneco: Waar loyale klanten worden beloond
 • Luminus: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Elegant: Meerdere contracten
 • Watz: Prima klantendienst
 • Wase Wind: Grip op verbruik en de kosten
 • Comfort Energy: Exclusieve aanbiedingen
 • Poweo: Altijd scherpe acties

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van energiemaatschappijen en de kosten kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er meerdere beheerders diensten leveren. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Fernelmont heet Ideg. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Fernelmont wordt transport van het aardgas beheerd door Ideg. Als er sprake is van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Fernelmont

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Fernelmont
 • CV ketel: Oertli
 • Aandeel duurzaam: 0,282%
 • Hoofdpostcode: 5380
 • Verbruik stookolie: 1710 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,430
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-fernelmont

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Situatieschets

  Allereerste je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de omgeving Fernelmont ligt dat gemiddeld op circa 1580 m3 en 3390 kWh. Woon jij volledig gasloos? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. De data die je invult hebben invloed op de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. In algemene zin is het een goed idee om ieder jaar een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle beschikbare leveranciers en contracten. Bij ieder pakket vind jij informatie aangaande soort energie, duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Fernelmont, en de overstapbonus. Selecteer de aanbieder die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een passende leverancier in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de afsluitpagina van de leverancier. Zoals www.essent.be of natuurlijk www.zeno.be. De betreffende leverancier regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Fernelmont


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €360 bonus betekenen. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter profiteer je van 5 concrete tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Tip 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Tip 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Bezuinigadvies 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Bespaartip 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Praktisch advies 5: repareer je kraan als deze lekt.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze specialisten zeggen altijd: regel jaarlijks het overstappen in Fernelmont. Dan is de besparing het grootst. Maar, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen veranderingen aanbrengen, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Vermoedelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je betaalt niets extra’s mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen het modelcontract. Gewoonlijk worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En soms krijg je ook nog eens een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld is de stelregel: langlopende contracten zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Fernelmont. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je ieder jaar zo’n hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal verzorgt jouw nieuwe gas en stroom aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de goedkoopste of meest populaire maatschappij. Denk aan OCTA+, ENGIE en ook Ecopower. Daarnaast kies je de startdatum van het abonnement. Jouw betreffende gas en stroom maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Dankzij onze vergelijker vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.essent.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij lage prijzen en scherpe welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Fernelmont vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Fernelmont en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Fernelmont

Tal van organisaties bieden onderhand groene stroom in Fernelmont. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet alle groene energie is daadwerkelijk groen. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer in dit geval zeker weten “Groene energie uit NL”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Fernelmont vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Fernelmont onderscheiden we diverse initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5380. In deze regio kan je meer en meer zeer betaalbaar meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Namen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen integreren
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Antargaz.


Alle plaatsen in deze gemeente