Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hingeon

Gemakkelijk energie vergelijken in Hingeon? Middels onze website doorzoek je supersnel alle verkrijgbare energieleveranciers. Je kunt denken aan Eneco en Comfort Energy. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en ontdek welke energieleverancier in Hingeon prijstechnisch het meest interessant is. Tevens verzamel je via de Energiehunter handige informatie over onderwerpen als bijvoorbeeld de netbeheerder en handige bespaartips. Daarnaast verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Fernelmont
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,39
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende maatschappijenbij elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Gemiddelde besparing van € 500,00.

Zonder problemen overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Hingeon?

Er zijn meer en meer energieleveranciers actief in Hingeon. Dit varieert van Eneco tot aanbieders zoals Mega, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit ogenblik kan je kiezen uit om en nabij 25 leveranciers. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Ideg. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Bekijken welke gas & stroom bedrijven er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hingeon is in mei 2024? Vul snel je persoonlijke gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel het overstappen direct. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, gas en stroom maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens een storing, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Kortom: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Door middel van de energievergelijker bekijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Hingeon, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. D.m.v de keuzevakjes in de vergelijkingstool achterhaal jij moeiteloos een energieproduct dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Hingeon

 • Engie: Blog met handige bespaartips
 • OCTA+: Diverse looptijden
 • Lampiris: Met handige energiesimulator
 • MEGA: Grip op verbruik en de kosten
 • Essent: Altijd scherpe acties
 • Eneco: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Luminus: Online grip op je kosten
 • Elegant: Goede klantenservice
 • Watz: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Wase Wind: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Comfort Energy: Transparant en eerlijk
 • Poweo: Ook flexibele prijzen

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen mei 2024)

De pakketten van energiemaatschappijen en de onkosten zijn anders per regio. Dit komt doordat er nogal wat netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere beheerder van het net hanteert eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van stroom in Hingeon betreft Ideg. De prijzen van het netbeheerder zijn weer anders per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Fernelmont wordt transport van het aardgas beheerd door Ideg. Bij een storing dienen zij dit op te lossen.

Cijfers en feiten Hingeon

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Fernelmont
 • CV ketel: Bulex
 • Aandeel duurzaam: 25,80%
 • Postcodegebied: 5380
 • Aantal mazout liters: 2060 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,39
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-hingeon

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de buurt van Hingeon gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1495 m3 + 3325 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. Deze details beïnvloeden de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Rondom prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en variabele tarieven / abonnementen. In algemene zin is het slim om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Er volgt nu een overzicht met alle beschikbare aanbieders + contracten. Van alle abonnementen zoek je data zoals herkomst van stroom en gas, abonnementstermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Hingeon, en de welkomstkorting. Kies de aanbieder die klopt met jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een actuele kortingsactie in het lijstje? Klik op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van de energieleverancier. Zoals www.essent.be en ook www.eneco.be. Jouw toekomstige energieleverancier regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Hingeon


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan meer dan €295 besparen. Daartegenover, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Onderstaand tref jij 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Tip 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Bezuinigtip 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Advies 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Advies 4: rolluiken gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? De energiehunters vinden: ga elke jaar opnieuw overstappen in Hingeon. Dan ben je het voordeligst uit. Maar, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag te allen tijde switchen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens halfjaarlijkse indexaties. In de regel vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En als je geluk hebt is er sprake van een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met allerlei kortlopende energiecontracten voor Hingeon. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daartegenover, bij een jaarcontract ontvang je jaarlijks deze scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard verzorgt de nieuwe energiemaatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de beste energiemaatschappij. Onder andere Eneco, Lampiris en ook Wase Wind. Tevens beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. Je gekozen gas en stroom organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Middels www.energiehunter.be check je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.ecopower.be, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels lage kosten en scherpe welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Hingeon vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Hingeon en vind de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Hingeon

De meeste aanbieders faciliteren onderhand groene stroom in Hingeon. Echter kunnen grote verschillen optreden. De afkomst van groene stroom is zeer divers. Niet ieder groene energie contract komt 100% groen tot stand. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval het filter “Groene energie uit NL”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Hingeon vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
Voor inwoners van de gemeente Fernelmont onderscheiden we steeds meer projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5380. In deze plaats kan je wellicht heel gunstig meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Namen volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouwmuurisolatie
 • Dak met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de Belangrijke energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Eneco tarieven.