Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Waillet

Meteen energie vergelijken in Waillet? Met behulp van onze vergelijker ontdek je supersnel alle relevante energiebedrijven. Voorbeelden zijn Luminus & Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Waillet de scherpste prijs kan bieden. Voorts vergaar je op deze pagina uitgebreide info over zaken als energieaansluitingen en vaste en variabele tarieven. Verder bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Somme-Leuze
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,384
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenin een overzicht
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Gemiddelde besparing van € 355,00.

Eenvoudig overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Waillet?

Wij zien best veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Waillet. Dat loopt van Lampirus tot OCTA+, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag tellen we ruim 25 aanbieders. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op de leidingen van Ideg. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval is de energiesimulator toe te passen. Weten welke gas & stroom leveranciers er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Waillet voor jou is? Voer gelijk de benodigde gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, gas & stroom organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Kortom: kijk ook naar service. Uiteindelijk verlangt iedereen een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Middels de energietarievenvergelijker bekijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Waillet, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. Door middel van jouw input in de energievergelijker zoek je probleemloos een energie-abonnement dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Waillet

 • Engie: Online energiesimulator
 • OCTA+: 5 sterren dienstverlening op maat
 • Lampiris: Altijd bereikbaar
 • MEGA: Eigen account
 • Essent: Online facturen bekijken
 • Eneco: Alles beheren via de klantzone
 • Luminus: Online prijs berekenen
 • Elegant: Gemakkelijke verhuisservice
 • Watz: Online inzicht in verbruik
 • Wase Wind: Meerdere contracten
 • Comfort Energy: Exclusieve aanbiedingen
 • Poweo: Altijd scherpe acties

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen juni 2024)

Het aanbod van organisaties en de prijzen variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er verschillende netbeheerders actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt weer zijn eigen prijzen voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Waillet is Ideg. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Somme-Leuze valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Ideg. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Stats & Facts Waillet

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Somme-Leuze
 • CV ketel: Rendamax
 • Groene stroom: 25,20%
 • Hoofdpostcode: 5377
 • Mazout: 2000 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,384
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-waillet

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Schets jouw situatie

  Allereerste je contactgegevens. Dit zijn grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Waillet is het gemiddelde verbruik ong. 1465 m3 en nog eens 3510 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De genoemde zaken werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Ten opzichte van contracttermijn kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. Veelal loont het om jaarlijks weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat volgt is een handig overzicht met alle interessante energiebedrijven. Bij ieder contract zoek jij specificaties over type stroom/gas, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Waillet, en nieuwe klanten korting. Kies de partij die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een relevante prijsaanbieding gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de onderneming. Dit kan zijn www.engie.be of www.trevion.be. Jouw nieuwe energie-partij zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Waillet


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan tot wel €255 winst geven. Desondanks, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Onderstaand vind je 5 handige tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigtip 1: draai geen halve wasjes
 • Bespaaradvies 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Bezuinigadvies 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Bespaaradvies 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Bezuinigadvies 5: combineer verschillende kleuren was

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is het moment om over te stappen? De energiehunters adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Waillet. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je al overstappen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde overstappen, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. Normaliter kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij dit type contract profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je gaat betalen. En mogelijk beloont de maatschappij jou met een introductiekorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland geldt in de basis: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Waillet. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je elk jaar een persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken faciliteert de betreffende gas en stroom maatschappij de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies een beschikbare partij. Denk aan Luminus, ENGIE of Ebem. Daarnaast beslis je over de startdatum van het abonnement. Jouw geselecteerde energieleverancier zal precies op die dag starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Via onze website achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.lampiris.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe kan zoiets? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Dankzij goedkope prijzen en intense welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Waillet vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Waillet en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Waillet

Tal van maatschappijen leveren onderhand groene stroom in Waillet. Als het gaat om groene energie is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder groene stroom contract is daadwerkelijk groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan de optie “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Waillet vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
In het leefgebied van de gemeente Somme-Leuze onderscheiden we allerlei acties volledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5377. Als inwoner van deze plaats kan je soms vrij voordelig bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Het is natuurlijk ook goed om het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Namen helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Check de Vijf praktische bespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Comfort Energy contract.