Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Somme-Leuze

Op je gemak energie vergelijken in Somme-Leuze? Door gebruik te maken van de energievergelijker vind je overzichtelijk alle bekende aanbieders als Engie en Lampirus. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Somme-Leuze prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast tref je via de Energiehunter uitgebreide info over items als o.a. energiebesparing in huis en vaste of variabele tarieven. Ook bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Somme-Leuze
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,429
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvengemakkelijk vergelijken
 • Je ziet direct wat het kost
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 325,00.

Snel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Somme-Leuze?

We zien best veel energieleveranciers actief in de regio Somme-Leuze. Van Poweo tot een speler als Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Hedendaags zijn het zo’n 30 energie aanbieders. Deze aanbieders werken allemaal op basis van het stroom- en gas netwerk van Ideg. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas en stroom leveranciers mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Somme-Leuze is? Vul gemakkelijk je persoonlijke gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daartegenover, gas & stroom bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Door middel van de vergelijkingstool bekijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Somme-Leuze, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Via filters in de vergelijkingstool ontdek je moeiteloos een abonnement dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Somme-Leuze

 • Engie: Verschillende termijnen
 • OCTA+: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Lampiris: Alles beheren via de klantzone
 • MEGA: Verstand van zaken!
 • Essent: Prima klantendienst
 • Eneco: 260.000 eigen zonnepanelen
 • Luminus: Eerste producent van groene energie in België
 • Elegant: Vaste energieprijzen
 • Watz: 5% besparen op de isolatiefactuur
 • Wase Wind: Grip op verbruik en de kosten
 • Comfort Energy: Vaste energieprijzen
 • Poweo: Online inzicht in verbruik

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van energieleveranciers en de tarieven zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er veel beheerders van het net werkzaam zijn. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Somme-Leuze betreft Ideg. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Somme-Leuze wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Informatie over Somme-Leuze

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Somme-Leuze
 • Populair merk: Nibe
 • Aandeel duurzaam: 0,281%
 • Postcode: 5377
 • Mazout: 1700 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,429
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-somme-leuze

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Somme-Leuze bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1575 m3 en 3385 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. De genoemde zaken bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van looptijd kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. Meestal is het gunstiger om jaarlijks over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar een lijst met alle erkende energieleveranciers. Bij elk contract lees je details met betrekking tot soort stroom/gas, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Somme-Leuze, en nieuwe klanten korting. Selecteer de leverancier die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige aanbieding beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de webpagina van de maatschappij. Zoals www.lampiris.be en www.ecopower.be. De betreffende leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Somme-Leuze


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €350 bonus betekenen. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Onderstaand lees jij 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Bespaartip 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Bezuinigtip 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Praktisch advies 4: geen open haard gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze specialisten geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Somme-Leuze. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Let op, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men overstappen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. Normaal vinden deze wijzigingen plaats in januari en in juli. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En tevens ontvang je ook wel een scherpe welkomstbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld is de stelregel: meerjarige contracten zijn prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Somme-Leuze. In het geval van een lang contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Desondanks, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij jaarlijks een aantrekkelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken regelt jouw toekomstige gas en stroom maatschappij de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de beste maatschappij. Denk aan Luminus, Lampiris + Antargaz. Ook bespreek je het moment waarop het contract ingaat. De aankomende gas en stroom aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van onze vergelijker tref je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.antargaz.be, dan zul je zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van lagere tarieven en hoge welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Somme-Leuze vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Somme-Leuze en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Somme-Leuze

De meeste organisaties ondersteunen onderwijl groene stroom in Somme-Leuze. Op dit front zijn er veel verschillen. De oorsprong van deze groene stroom is zeer wisselend. Niet ieder groene stroom contract is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Neem dan de selectie “Groen gas/elektra uit België”. Jij kan dan authentieke groene energieleveranciers in Somme-Leuze vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Somme-Leuze zien we meerdere initiatievenmet een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 5377. In deze regio kan je meer en meer zeer betaalbaar meedoen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen 30 jaar moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Installeren van zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Poweo.


Alle plaatsen in deze gemeente