Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Eghezée

Snel online energie vergelijken in Eghezée? Met behulp van deze website achterhaal je overzichtelijk alle relevante energieleveranciers als o.a. OCTA+ en Aspiravi. Geef de grootte van het huishouden door, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Eghezée de scherpste prijs kan bieden. Daarbij vergaar je via de energievergelijker handige info over thema’s als o.a. de netbeheerder en info over duurzame energie. Verder geven wij handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Eghezée
Netbeheerder Elektra:Aieg
Netbeheerder AardgasTecteo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,423
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote leveranciersnaast elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Besparing loopt op tot € 210,00.

Eenvoudig overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Eghezée?

We zien steeds meer energieleveranciers actief in Eghezée. Van Lampirus tot Comfort Energy, de keuze is reusachtig groot. Op dit ogenblik is het aanbod ongeveer 35 leveranciers. Zij zijn allemaal aangesloten op het elektra- en gasnetwerk van Aieg. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie kan jij onze energiesimulator gebruiken. Benieuwd welke leveranciers er beschikbaar zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Eghezée is op dit moment? Geef hieronderde gevraagde gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Evenwel, gas en stroom organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! Door middel van de energievergelijker check je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Eghezée, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Ook dat bieden wij. Middels selecties in de Energiehunter achterhaalt men zonder problemen een contract dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Eghezée

 • Engie: Slimme Boxx thermostaat
 • OCTA+: Online meterstanden doorgeven
 • Lampiris: Uitstekende klantenservice
 • MEGA: Exclusieve aanbiedingen
 • Essent: Transparant en eerlijk
 • Eneco: Altijd scherpe acties
 • Luminus: Online prijs berekenen
 • Elegant: Online inzicht in verbruik
 • Watz: Met handige energiesimulator
 • Wase Wind: Prima klantendienst
 • Comfort Energy: Ook flexibele prijzen
 • Poweo: Duidelijke website

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van energieleveranciers en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene beheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Eghezée betreft Aieg. De kosten van het netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Eghezée valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Tecteo. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Informatie over Eghezée

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Eghezée
 • CV Merk: Chappee
 • Groene energie: 0,275%
 • Postcode: 5310
 • Mazout verbruik: 1640 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Aieg
 • Gasregio: Tecteo
 • Gastarief M3: €0,423
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-eghezee

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Natuurlijk de basisinformatie. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. In Eghezée is dat gemiddeld 1545 m3 & 3355 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Al deze zaken bepalen het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Aangaande contracten zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. Veelal loont het om elk jaar opnieuw een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je gaat nu door naar een overzicht met alle beschikbare energiebedrijven. Van alle abonnementen achterhaal je informatie aangaande herkomst energie, soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Eghezée, en de eventuele korting. Kies de organisatie die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een relevante leverancier tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van de energie-onderneming. Bijv. www.engie.be + www.aspiravi.be. De gekozen leverancier neemt het administratieve deel voor zich. Altijd zekerheid van gas en stroom in Eghezée


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €315 bonus betekenen. Daarentegen, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna lees jij vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Tip 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Advies 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Praktisch advies 3: was met waterbesparing
 • Tip 4: geen open haard gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: combineer verschillende kleuren was

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten zijn erover eens: regel jaarlijks het overstappen in Eghezée. In dat geval is de besparing het grootst. Echter, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je veranderingen aanbrengen, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelcontracten. Doorgaans worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En als je geluk hebt beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie is het principe: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Eghezée. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je elk jaar een concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard regelt jouw toekomstige gas en stroom maatschappij het volledige overstaptraject aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en neem een beschikbare energiemaatschappij. Bijv. Luminus, Essent + ZENO. Ook neem je een besluit over de ingangsdatum (start levering). Jouw geselecteerde gas en stroom maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan het bedrijf zelf?

Met behulp van www.energiehunter.be vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.engie.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van lage prijzen en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Eghezée vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Eghezée en stap over naar de beste aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Eghezée

Een groot deel van de leveranciers verschaffen op dit moment groene stroom in Eghezée. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. De oorsprong van deze groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk groene energie label is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onjuist “groen” genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval uiteraard voor “Groene Energie uit België”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Eghezée vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de gemeente Eghezée kennen we nogal wat stappen volledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5310. In de regio kan je in toenemende mate extra voordelig meedraaien in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet Namen volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Integreren van zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En het ligt voor de hand: minder energie verbruiken! Check de 5 handige bespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Luminus.


Alle plaatsen in deze gemeente