Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hanret

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Hanret? Geholpen door energiehunter.be ontdek je overzichtelijk alle beschikbare leveranciers. Je kunt denken aan Engie en Comfort Energy. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Hanret de scherpste prijs kan bieden. Ook vergaar je op deze website belangrijke info over thema’s als bijv. wat een geschikt overstapmoment is en vaste of variabele tarieven. Verder verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Eghezée
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,438
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederEngie

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote maatschappijennaast elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 485,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Hanret?

We zien flink wat energieleveranciers in Hanret. Van Eneco tot een speler als Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 20 leveranciers. Deze bedrijven lopen allemaal via de leidingen van Ideg. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke gas en stroom organisaties tot de mogelijkheden behoren? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hanret is voor jouw situatie? Geef snel jouw gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Echter, energiebedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van een storing, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Ten slotte zoekt elke Belg een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Met behulp van onze handige vergelijker tref je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Hanret, specifiek voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Geholpen door jouw input in de tarievenvergelijker achterhaal jij gemakkelijk een abonnement dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Hanret

 • Engie: Betaalbare energie
 • OCTA+: Transparante prijzen
 • Lampiris: Altijd bereikbaar
 • MEGA: Transparante prijzen
 • Essent: Altijd inzicht in het verbruik
 • Eneco: Verstand van zaken!
 • Luminus: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Elegant: Verstand van zaken!
 • Watz: Ook flexibele prijzen
 • Wase Wind: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Comfort Energy: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Poweo: Transparantie en zekerheid met Poweo Fix

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van energie-organisaties en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er allerlei beheerders van het net werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Hanret betreft Ideg. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Eghezée is de huidige netbeheerder van het aardgas Ideg. Bij problemen met het gas wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Hanret

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Eghezée
 • CV ketel: Agpo
 • Aandeel duurzaam: 20,60%
 • Postcode: 5310
 • Verbruik stookolie: 1540 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,438
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-hanret

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Hanret is dat gemiddeld 1440 m3 en 3495 kWh. Verbruik je geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. Deze aspecten werken door in het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Heb jij niets met groen? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contractduur kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Dikwijls is het een goed idee om elke 12 maanden een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle erkende maatschappijen en contracten. Van elk contract zoek jij gegevens aangaande soort energie, contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Hanret, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de maatschappij die klopt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Stap online over

  Een goede korting tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de website van de aanbieder. Denk aan www.luminus.be en www.comfortenergy.be. De nieuwe energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Altijd zekerheid van gas en stroom in Hanret


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €285 korting realiseren. Daarentegen, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna bekijk je 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Advies 1: een afwasteil gebruiken
 • Praktisch advies 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Bezuinigtip 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Tip 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Praktisch advies 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energie-experts vinden: wacht niet langer en ga overstappen in Hanret. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Toch, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract voor onbepaalde duur? In dat scenario kan iedereen wisselen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. Doorgaans kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En misschien krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie geldt: contracten voor een langere periode zijn eigenlijk altijd prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Hanret. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij 1 jarige contracten ontvang je jaarlijks een zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel regelt de aanstaande energieleverancier dat alles netjes wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en neem een beschikbare partij. Bijvoorbeeld Luminus, Lampiris of natuurlijk Poweo. Hierna kies je het moment waarop het contract ingaat. Jouw nieuwe leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Dankzij energiehunter.be bekijk je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.energypeople.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van goedkope prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Hanret vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Hanret en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Hanret

Veel maatschappijen verschaffen inmiddels groene stroom in Hanret. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer divers. Niet ieder groene stroom contract is ook echt duurzaam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat maatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Kies dan de selectie “Groene energie uit NL”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Hanret vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Voor inwoners van de gemeente Eghezée onderscheiden we meerdere plannen binnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 5310. In deze plaats kan je soms tegen een gunstig tarief bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Namen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Poweo duurzame energie.